КОРОНА ОБЛИКУЈЕ И ПРОГРАМ ПРАЗНИКА МИМОЗЕ

Празник мимозе је у историји обиљежаван у разним отежавајућим околностима, тако и ове године, поред глобалне ситуације са пандемијом, неће бити прекинута традиција, која траје више од пола вијека.

Како је за РТХН казала ПР ЈУК Херцег феста, Тања Бошњак овогодишњи програм прилагођен је мјерама које доноси Министарство здравља, а односи се на забрану окупљања.

– ЈУК Херцег фест, Општина Херцег Нови и локална Туристичка организација су разматрали најбоље програмско рјешење, а оно ће свакако бити знатно мањег обима од програма на који смо навикли. Умјесто велике традиционалне Феште од мимозе, рибе и вина, биће уприличен догађај сађења нових садница цвијета мимозе на различитим локацијама у Херцег Новом – најављује она.

У плану је организација три хуманитарна концерта, који ће бити на програму сваког викенда током Пазника, који ће бити у онлајн формату, као и различити спортски догађаји и манифестације које ће такође бити у преносу путем интернета.

– Отварање Празника мимозе планирано је за средину фебруара и трајаће до средине марта. Када је ријеч о концерту Жељка Јокосимовића, који је био уговорен за претходну годину, нажалост није могао бити реализован, али чим се стекну услови, концерт ће бити одржан – информише Бошњак.

Током Празника биће уприличен и традиционални Зимски салон у галерији „Јосип Бепо Бенковић“, као и Мали салон херцегновских галерија на тему “Љепота близине”.

Дио овогодишњег Празника мимозе биће и отварање куће Ива Андрића, на дан када завршава пројекат обнове и рестаурације куће Нобеловца, гдје је планиран низ културних догађаја. Бошњак је казала да датуми још нису дефинисани, али да се током следеће седмице бити саопштен конкретнији програм.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here