Конзул Републике Србије Мићо Роговић: Да се никада и нигдје више не понови!

Конзул Републике Србије у Херцег Новом, Мићо Роговић

Отворена је Књига жалости у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом.

Конзул-жеран Републике Србије у Херцег Новом Мићо Роговић  изражава најискреније саучешће породицама настрадалих у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, са поруком да се никада и нигдје не понови трагедија која је потресла све нас. Конзул у изјави за РТХН каже:

– У овако тешким тренуцима, мале су ријечи које би описале и нашу и тугу сваког човјека, без обзира гдје је и шта се дешава, јер сваки човјек жали за невиним жртвама. Остаје само да се молимо Господу Богу за невино  страдалим жртвама, да дјеци поклони рајско насеље, да породицама и пријатељима настрадалих да снаге да наставе даље, да требамо да разговарамо првенствено сами са собом, комшијама, познаницима, пријатељима, да коначно  нађемо тренутак времена једни за друге, без обзира на различитости и да нађемо разумијевање и сагледамо, помогнемо једни другима. Надам се да се ово никада и нигдје више неће поновити – пред свима нама на Балкану, с обзиром на периоде које смо живјели. Остаје да  предузмемо и чак рестриктивне мјере када су  у питању и безбједносне мјере и по питању терапија, за све оне који требају да буду смјештени у одређеним институцијама, да друштво буде што мање угрожено. Да помажемо једни другима, комшије да помажу комшијама.

Молим све родитеље да поред свих савремених изазова нађу времена за себе, своју дјецу. Оно што смо изгубили и што нам је савремена технологија и савремена дешавања, нажалост у овим временима  одузела – да се вратимо једни другима, и својој породици и да нађемо снаге и вјере да размишљамо и корачамо неким другим и бољим путевима, поручио је Роговић.

  

 

Књига жалости у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом, поводом највеће трагедије у савременој историји Републике Србије, биће отворена   до понедељка.

 Уписивање у Књигу жалости омогућено је у петак и понедељак од 08.30 до 15:30, а током викенда од 09:00 до 13:00 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here