Конкурс за избор селектора 35. Херцегновског филмског фестивала

Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенегро филм фестивал у сусрет предстојећем 35-ом издању, расписао је јавни позив за одабир селектора.

Како је наведено у позиву, конкурс је отворен за одабир селектора за све три категорије, односно  такмичарског програма дугометражног играног филма, такмичарског програма студентског филма и такмичарског програма документарног филма.

Према пропозицијама у позову селектори морају бити лица са референцама које ће омогућити непристрасну и кредибилну оцјену умјетничког квалитета филмова који се селектују.

Кандидати, у року од 30 дана од објављивања овог конкурса, треба да доставе стручну биографију и доказ о стручној спреми, мотивационо писмо са образложењем укупног приступа наведеном послу, укључујући досадашње искуство, те могућа унапредјења и модернизацију у приступу селекцији.

Материјал послати на маил [email protected] или препорученом поштом на Херцег фест (за Савјет Филмског фестивала Херцег Нови), адреса: Дворана Парк, Његошева бб, 85340 Херцег Нови, Црна Гора.

Савјет Фестивала ће уприличити разговор са кандидатима који испуњавају услове и донијети одлуку сходно својим ингеренцијама, водећи рачуна о избору лица чије ће искуство и ауторитет у траженој области омогућити непристрасну и кредибилну оцјену умјетничког квалитета филмова који се селектирају, укључујући и дотадашње референце кандидата, искуство у домену селекције фестивалског или сличног програма, познавању прилика у црногорским и регионалним пословима филмске продукције и/или дистрибуције, те личном ауторитету у домену програма за који се кандидат пријављује.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here