КОНКУРС ЗА ДИЗАЈН ЛОГОТИПА “ТO MONTENEGRO”

Јавни неанонимни конкурс за израду за рјешења логотипа бренда расписала је национална авио-компанија “ Тo Montenegro“. Конкурс је отворен за домаћу и инострану јавност.

Како је саопштено из Министарства капиталних инвестиција, пуни међународни назив бренда авио-компаније „То Монтенегро“ је „Аir Montenegrо“.Циљ конкурса је избор рјешења логотипа бренда, а за потребе будућег развоја дизајн стандарда за потребе пословања.

– Уважавајући вишедеценијске домете националне авио-компаније „Montenegro Airlines“ АД (у даљем тексту: МА), компанија „Тo Montenegro“ жели да настави развој постигнутог под новим именом и знаком МА из 1995, освјеженим за нове пословне изазове . Бренд у формирању ће се чулно темељити на логотипу као извјесној композицији словног исписа назива бренда и редизајнираног знака – наведено је у конкурсу.

Исход конкурса је избор три најбоља рјешења са утврђеним рангом (1, 2. и 3. мјесто), који стичу право на надокнаду. Жири задржава право недодјељивања било које од три награде. Наручилац задржава право да од прворангираног учесника захтијева нужна техничка прилагођавања дјела.

Наградни фонд износи 20.000 еура и распоређен је на три надокнаде за три рангирана мјеста: 1. мјесто 16.000 еура (исплаћује се по потписивању уговора, испоруци лога након евентуалних техничких адаптација и припадајућег приручника), 2. мјесто  2.500 еур (исплаћује се најкасније 30 дана од објаве резултата) и 3. мјесто 1.500 еур (исплаћује се најкасније 30 дана од објаве резултата).

Пријављивање на конкурс траје од данас до 04. маја 2021. године.

Конкурс ће бити организован у два круга. Учесници могу да буду сва физичка и правна лица која благовремено предају уредну конкурсну документацију. Учесник може предложити више различитих рјешења у одвојеним документацијама.

Рјешења у име наручиоца оцјењује седмочлани стручни жири, састављен од четири представника сектора креативних индустрија и три представника наручиоца и оснивача.

Жири чине проф.мр Никола Латковић Лате, МФА (дизајнер, декан ФВУ), Милош Милошевић (дизајнер, Product Design Lead/fleka), др Бојана Фемић Радосавовић (гостујући предавач из области Комуникација на УЦГ), Горан Ћетковић (копирајтер), Филип Радуловић (предсједник борда директора “Тo Montenegro”), Предраг Тодоровић (извршни директор “Тo Montenegro”), Драшко Лончар (представник Министарства капиталних инвестиција).

Детаљи конкурса налазе се на линку: https://msp.gov.me/vijesti/242716/javni-konkurs.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here