Конкретни бенефити за запослене у безбједносном сектору од 1. јануара

Фото: Министарство унутрашњих послова

Запослени у безбједносном сектору могу очекивати побољшање материјалног положаја од 1. јануара наредне године поручено је на састанку министра унитрашњих послова Филипа Аџића и министра финансија Алексаднра Дамјановића са представницима Синдиката Управе полиције, Синдиката Министарства унутрашњих послова и Независног синдиката полиције.

Како је саопштено из МУП-а, на састанку су разматрани захтјеви синдиката, а у односу на унапређење статуса службеника МУП-а и Управе полиције.

Захтјеви три синдиката у највећој мјери односе се на увећање зарада, унапређење стамбене политике, те доношење Колективног уговора.

Министар Аџић је током састанка исказао недвосмислену подршку представницима синдиката у борби за остваривање повољнијих услова рада и побољшање материјалног статуса запослених у Управи полиције и Министарству унутрашњих послова, нагласивши да су синдикалне организације и менаџмент МУП-а на истом заједничком задатку, чији је циљ задовољан службеник.

– Као министар залажем се да максимално изађемо у сусрет што већем броју ваших захтјева у мјери у којој то дозвољавају тренутне друштвено-економске могућности – поручио је министар Аџић.

Представници синдиката информисали су и министра финансија Александра Дамјановића о својим захтјевима.

Дамјановић казао је да ће са сарадницима у најкраћем року размотрити све захтјеве службеника МУП-а и полиције, будући да се ради на Предлогу буџета за 2023. годину, те вјерује да се од 1. јануара 2023. године може очекивати усвајање дијела захтјева.

– У мјери реалног унаприједићемо материјални положај службеника Министарства унутрашњих послова и Управе полиције у 2023. години, што ће бити темељ будућег унапређења како материјалног статуса, тако и услова рада службеника – нагласио је министар Дамјановић.

Подсјећамо, Независни синдикат полиције одржао је 20. октобра протест испред зграде Владе захтјевајући повећање зарада и побољшање материјалног стања, а инсистирају и на транспарентним преговорима свих синдиката са државним врхом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here