Коњевић: Напредак града у фокусу рада локалне управе

Протокол о сарадњи који су потписали челници туристичких организација Херцег Новог и Новог Сада, увод је у братимљење ова два града, потврдио је за РТХН потпредсједник Општине Милош Коњевић, гостујући у емисији Мој град у програму Радија Херцег Нови.  Празник мимозе представљен је на конференцији у Београду и на сајму у Новом Саду и забиљежена је одлична заинтересованост.

Штандови Туристичке организације и Празника мимозе били су одлично посјећени, а Коњевић који је и предсједник Дирекције Празника, задовољан је како је промоција протекла.

-Мислим да ће наша промоција дати резултате. Сајам је био одлично организован и био је посвећен само туризму и наши утисци су феноменални.

У оквиру Празника мимозе биће организовани Дани Новог Сада, а у наредном периоду очекује се и братимљење два града.

-Споразум о братимљењу је требало да буде већ потписан. И то је договарано док је градоначелник био Милош Вучевић, али наступила је корона. Споразум које су потписале туристичке организације је увод у братимљење два града, казао је Коњевић.

У оквиру Дана Новог Сада на Празнику мимозе, како је рекао, биће организован концерт Звонка Богдана.

Промоција Празника се наставља крајем мјесеца у Сарајеву а током фебруарске феште биће организовани и Дани Сарајева у нашем граду, а планирани су и Дани Београда.

Након што је ступио на дужност потпредсједника Општине Коњевић планира да поново организује пријеме суботом за грађане, који су се показали као добар потез у рјешавању проблема а који су у ингеренцији локалне самоуправе. И до тада, поручује, врата његовог кабинета су отворена за све, јер је интерес града и грађана приоритет и оно за шта се залаже.

Како истиче, у плану је обилазак мјесних заједница, како би маркирали проблеме и потребе мјештана у циљу побољшања инфраструктуре и уопште услова живота. Биће настављено уређење и асфалтирање улица у градским и приградским насељима, ширења водоводне и канализационе мреже и расвјете.

-Већ смо обишли МЗ Зеленика и у наредном периоду у овом мјесту биће рађена канализација и побољшана инфраструктура, казао је Коњевић и навео да се за плављење просторија у кругу некадашњег ПКБ-а мора наћи рјешење.

-Имамо проблеме са поплавама у Зеленици и то морамо рјешавати. Имаћемо састанке наредних дана. Ту је направљен проблем када је рађена канализација и пут. Ту су неки канали зачепљени и то морамо рјешавати. Покушавали смо и раније али нисмо успјели. Опције за рјешавање проблема постоје, али се мора одабрати најбоља. Имали смо сличне проблеме у Мељинама и то је сада завршено и компанија Брив је одрадила добар посао, казао је Коњевић.

Подсјећа да се у сарадњи са Морским добром ради пројекат за шеталиште, а у плану је асфалтирање пута ка кућама Аврамовића, затим и на другим локацијама, а у плану је и тротоар до Кумбора.

Очекује се реализација и већих пројеката као што су изградња Аутобуске станице, реконструкција шеталишта у Игалу и од Хотела Плажа до Мељина, изградња водовода и пута на Луштици, школе у Игалу и приоритет је, како поручује, да се они заврше.

-Ранијe нисмо имали подршку Владе, али након промјене власти у августу 2020. године ствари су кренуле на боље. Завршен је пут Крушевице – Врбањ, који је финансиран из капиталног Буџета Владе. Настављамо да улажемо у инфраструктуру. Ускоро ће почети изградња приступне саобраћајнице за Аутобуску станицу, а посао је добила фирма Крушо. Такође, по истеку рока за жалбе, очекујемо у наредних мјесец да почну радови на шеталишту у Игалу, казао је Коњевић.

Очекује да ће се ситуација у Водоводу и канализацији ријешити и да ће Оливера Доклестић бити на челу тог предузећа и у наредном четворогодишњем периоду јер је, како поручује, у претходном мандату остварила значајне резултате. Уколико не буде изабрана Новска листа ће повући одређене потезе о чему су обавијестили коалиционе партнере.

-Мислимо да је Оливера радила одличан посао, није страначка личност, политика се није никада мијешала у њен рад. Мислимо да је одличан директор и да ће Одбор имати разумијевања и задржати је на тој функцији. Уколико тако не буде Новска листа ће повући одређене потезе о чему смо обавијестили коалиционе партнере, казао је Коњевић.

Сматра да су сви проблеми почели након локалних избора када је Новска листа искључена из преговора о формирању власти, тако да немају своје представнике у одборима предузећа и установа чији је оснивач Општина. Сматра ипак да не треба да буде инаћења и да интерес предузећа и града мора бити на првом мјесту.

1 COMMENT

  1. Kako nije stranacka licnost? Pa na listi Novske je bila! Sto se (ne)mijesanja politike koliko clanova/simpatizera ostalih partija radi u vodovodu a da su slucajno zaposleni za njenog mandata?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here