Конференција за унапређење туристичке понуде у хотелу Палмон Беј

Дигитални маркетинг у туризму тема је конференције под називом „Four Seasons Conference in Tourism“ (Четири годишња доба у туризму), која ће 2. и 3. јуна бити одржана у хотелу Палмон беј у Игалу, а коју организује агенција П.Р.А.

Циљ конференције, како се могло чути на пресу, на ком су били организатор и директор П.Р.А. агенције проф. др Предраг Вујовић, члан Извршног одбора ТО Херцег Нови, Јован Мићуновић и чланови Гастро тима Марко Митровић и Драган Петровић, је да побољша онлајн комуникацију туристичке привреде Херцег Новог, Боке и црногорског приморја и учини је другачијом, креативнијом и јединственом.

Како је информисао Вујовић, на конференцији ће бити шест предавача, поред њега и чланова Гастро тима, знање ће са полазницима подијелити још и Петар Травица, Санела Пајазотивић и Вања Шуберић.

Проф. др Предраг Вујовић, П.Р.А агенција

– Првог дана проћи ћемо ктоз основне ствари које треба да знају људи који воде онлајн комуникацију, а то су израда и одржавање сајта, вођење друштвених мрежа. Дан ће завршити специфичним програмом. Чланови Гасто тима показаће како се припрема неки рецепт, Марко ће то снимати, јер видео је најзанимљивји модел и начин коришћења друштвених мрежа – наводи Вујовић.

Панел дискусија заказана је за други дан. На њој ће учествовати запослени у менаџментима хотела Каза дел маре, Конте из Пераста, ресторана Џентлмен, кафе бара Вагон и Борис Шуберић испред продавнице сувенира. Вујовић истиче да су сви изабрани јер су другачији.

– Иначе под овим појмом „Конфереција четири годишња доба“ налази се наша мисија да у сарадњи са ТО Херцег Нови и осталима, подигнемо капацитете туристичке привреде, да стварно виде да имају потенцијала за сва четири годишња доба, не само за једно. Сигурно да им комуникација и маркетинг могу помоћи, као и неки други садржаји – казао је Вујовић.

Члан Извршног одброа ТО Херцег Нови, Јован Мићуновић истиче да је веома важно стицати нове вјештине у времену изузетно јаке конкуренције на тржишту туризма и бити присутан кроз сва годишња доба.

Јован Мићуновић, члан Извршног одбора ТО Херцег Нови

– То је нешто за шта Херцег Нови и Бока имају потенцијала. Сваке године имамо солидну понуду, која је све боља. Свједоци смо да се отвара значајан број хотела и ресторана и у залеђу традиционалних садржаја. Али простора у дијелу промоције и комуникације сигурно да има се то подигне на виши ниво. Посебно ме радује што ће ова конференција бити више практична него теоретска – навео је Мићуновић.

Члан Гастро тима Марко Митровић ангажован је као креатор саржаја за друштвене мреже, а креирао је музички спот као својеврсну разгледницу Херцег Новог.

Марко Митровић, Гастро тим

– Мислим да је најважније да прво на неки начин доведемо људе у Херцег Нови, да они сазнају за туристичку дестинацију, па да се послије бавимо свим другим стварима и садржајима које они могу да пробају. Јести у неком ресторану ли пробати било шта, не можеш ако већ ниси дошао. Тако да најприје треба квалитетно порадити на промоцији града – сматра он.

Митровић ће пренијети комбиновано знање спремања хране, снимања и пласирања видео садржаја.

Други члан Гастро тима, Драган Петровић, шеф ресторана Џентлмен, али и особа која за тај ресторан води друштвене мреже и креира своје рецепте. Како је казао, показаће полазницима како се то ради за врло мало улагања.

Драган Петровић, Гастро тим

– Потрудићу се да кроз лично искуство и интересовање, које је неизмјерно у свијету кулинарства, пренесем начине борбе против стереотипа који нас окружују. У суштини у сваком ресторану код нас је идентична понуда, небитно да ли је то ресторан националне кухиње, ланж бар или нешто успутно, гост у сушити увијек добије идентичну понуду. Преко свог ресторана и Гастро тима, када год смо радили неке догађаје, трудио сам се да будем различити и људима понудим нешто што до сада нису видјели овдје код нас – казао је он.

Конференција је намијењена власницима, директорима, људима из маркетинга, ПР-а великих и мањих хотела, апартмана, ресторана и осталих угоститељских објеката, а пружа могућности за умрежавање са колегама из индустрије, као и за размену идеја и искустава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here