Концерт „Златно доба трубадура“ у Дворани „Парк“

Ансамбл „Labyrinthus“, један од најпознатијих европских ансамбала средњовјековне музике, одржаће концерт у фоајеу Дворане Парк 9. новембра у 20 часова.

Овај интернационални ансамбл је учествовао на неколико познатих европских фестивала, наступао у Њемачкој, Швајцарској, Пољској, Француској, Русији итд. Издао је пет албума са музиком XII-XIV вијека на различитим европским дестинацијама. Ансамбл је имао и заједничке пројекте са познатим извођачима ране музике -Норбертом Роденкиреном, Ханом Марти, Марком Мојоном, Сабином Луценбергер, Марком Левоном  и другима.

У XII i XIII вијеку трубадури су били покретачи тренда: Данте и Петрарка су учили од својих узора, а њихова дјела су писана у рукописима од Пиринеја до Грчке. Имена Арнаута Данијела, Гироа де Борнела, Жофреа Рудела и Бертрана де Борна била су позната чак и тамо гдје се није говорио француски или окцитански.

Вјерује се да се музика трубадура најчешће изводила као соло а капела или са једним инструменталистом. И овај пут, концертна публика ће имати прилику да чује историјско извођење музике трубадура у управо таквој композицији.

Ансамбл чине: Анастасиа Бондарева, Еугене Скурат и Данил Рyабцхиков , а на репертоару је програм под називом  “Златно доба трубадура” (пјесме Арнаута Даниела, Бертрана де Борна, Гуираута де Борнела и других трубадура XII-XIII вијека).

Продаја улазница по цијени од 10 еура ће бити на благајни Дворане Парк, радним данима од 9 до 20:30 часова, док ће цијена на дан концерта износити 15 еура (број улазница је ограничен).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here