Концерт хора Карловачке богословије одржан у порти храма на Топлој

Пред мноштвом сабраног народа у порти храма Вазнесења Христовог на Топлој, прије двије вечери је одржан свечани концерт Хора Карловачке богословије у част великог јубилеја, 230 година постајања ове, изузетно значајне школе за Српску Цркву и српски народ.

Ђаци Карловачке богословије Светог Арсенија Сремца извели су пред многобројном публиком, најприје сплет Литургијских и богослужбених химни, након чека је услиједио сплет родољубивих пјесама.

На крају концерта, архијерејски намјесник херцегновски ,протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, захвалио је професорима и ђацима Карловачке богословије на овом дивном концерту, изразивши радост што је наш свештеник, Новљанин по рођењу, а сада парох пераштанско-ораховачки, отац Јован Васић, свршени богослов управо ове богословије.

Хор Карловачке богословије је јуче пјевао на Литургији Пређеосвећених Дарова у цркви Светог Архангела Михаила у Старом граду у Херцег Новом, у оквиру обиљежавања великог јубилеја најстарије српске богословске школе синоћ су наступили у Будви, а очекују их и концерти у Подгорици и Пријепољу .

Извор: СПЦО Херцег Нови

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here