Концерт „Двјеста пупољака“- разноврсност игара и потврда доброг пријатељства

КУД „Слога“ приредило је синоћ у Дворани Парк концерт  дјечијих ансамбала „Двјеста пупољака“. Уз домаћина наступила су друштва “ Рамадан Шаркић“ Tузи, “Свети Анте- ЦИМ“ Мостар, „Марко Маројица “Жупа дубровачка“ и КУД „Стјепан Радић“ Придворје.

Кроз игру и пјесму друштава су приказала обичаје народа бивше Југославије и донијети љепоту и шареноликост ношњи.

Мирсад  Адемовић умјетнички руководилац КУД Рамадан Шаркић из Тузи казао је да први пут  учествују на концерту „Двјеста пупољака“ и надају се да ће се ова сарадња наставити.

-Имамо преко 200 младих чланова, подијељени у више група. Удружење фолклорних ансамбала има преко 33 ансамбла и сарадња је много боља него прије. Сваке друге недеље имамо дешавања казао је Адемовић.

Водитељ ХКУД Свенти Анте Цим из Мостара Маринко Јурић подсјетио  је да сарађују са КУД Слога од 2016. године.

– Представили су се наши чланови припремног ансамбла, нешто старија д‌јеца. Ми усвјек радо долазимо у Херцег Нови, односно Црну Гору,казао је Јурић.

Предсједник друштва Марко Маројица Марин Сријенсе казао је да имају одлуичну сарадњу и да култура нема граница што је потврдио и концерт у Херцег Новом.

-Разне смотре нас повезују, путовања, семинари,концерти, зближавамо се. Веома је важно едуковати младост и на томе се доста ради, казао је  Сријенсе.

КУД Слога представили су нову кореографију „Игре из Бачке“, казала је Ангелина Милиновић.  

-Адаптацију смо радиле Жељка Москов  и ја. Ријеч је о захтјевној кореографији, било је доста рада , али је било велико задовољство и д‌јеца су жељела премијеру.

Након овог концерта, КУД Слога очекује турнeја у Букурешту од 15. до 20 марта

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here