КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: УКУПНО 123 КОНТРОЛЕ ПРОТЕКЛЕ СЕДМИЦЕ

Припадници  Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора протекле седмице обавили су укупно 123 контроле, од чега је 68 било из области комуналог реда, 33 из саобраћаја, 17 се односило на зеленило и пет контрола било је из стамбене области.

Према ријечима начелнице Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора у Општини Херцег Нови Марије Бошковић, током викенда њихови службеници су пружали асистенцију приликом одржавања Ауто – трке Поди 2021. на основу Рјешења Секретаријата за комуналне дјелатности:

 – Ова манифестација је протекла без нарушавања комуналног реда, а у складу са правилником ауто трке 2021.  и оперативног плана наше службе. У протеклом периоду службеници су обављали појачане контроле саобраћаја и непрописног паркирања возила и ауто – такси возила. Такође, су контролисали одлагање отпада , посебно, на дијелу Шеталишта, с обзиром да је већ почело са уређењем плажа. Интензивирана је контрола зелених површина, паркова, степеништа и других јавних површина, у сврху припреме туристичке сезонe, навела је Бошковић.

Комунална полиција појачала је контролу рада угоститељских објеката:

 – С обзиром да су ублажене епидемиолошке мјере – сада је радно вријеме  угоститељских објеката до 24 часа, тим да је извођење музичког програма до 23 часа. Такође, обављају интензивно контроле грађења и постављања привремених објеката, нарочито, дуж шеталишта Пет Даница и Обале Николе Ковачевића, као и постављање и грађење плажних барова, објаснила је Марија Бошковић.

Kомунални полицајци ће интензивно и у континуитету пратити ситуацију на терену, на дионици  од  “Новљанке” до хотела “Плажа”, као и у Улици Партизански пут, која води до Шквера, уз постојање могућности ангажовања специјалног возила “паук”, како не би долазило до застоја саобраћаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here