КОМАР: ПРИМЈЕТНО ОБОЛИЈЕВАЊЕ МЛАЂЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

Епидемиолошка ситуација у Херцег Новом је стабилна, са тенденцијом пада броја обољелих.

Према ријечима в.д. директора ЈЗУ Дом здравља др Горана Комара, таква је и била пројекција током туристичке сезоне.

– Примјећујемо тенденцију пада, сходно нашим предвиђањима од љетос, која су казивала да можемо очекивати пад броја обољелих повлачењем туриста, рекао је Комар.

Интересовање за вакцинацију је порасло од када су прописане нове мјере, али је и даље примјетан отпор младих.

– Оно што данас морамо подвући, а што је чињеница, је оболијевање млађе популације, међу којима примјећујемо и теже клиничке форме. У посљедње вријеме се одређени број младих људи лијечи у болници Котор, напомиње он.

Ово је, како је додао, темељна чињеница која се мора истицати.

– Сусрећемо се са отпором млађих за вакцинисање, а тиме постају савезници пандемије. Како то мијењати, не знам. Вакцинација је цивилизацијска тековина, ми у рукама имамо рјешење за овај проблем. Оног часа када постигнемо колективни имунитет и вакцинишемо довољан број грађана, а то је у рукама заједнице, можемо се вратити нормалном животу без икаквих мјера, закључио је Комар.

У Херцег Новом прву дозу вакцине примило је 12.139 грађана, од чега је 11.058 примило и другу. Највеће интересовање је за Фајзер вакцину, која се заказује, а на располагању је и Синофарм вакцина, казали су РТХН из ЈЗУ Дом здравља.

Подсјећамо, вакцинација Фајзер вакцинама у Дому здравља обавља се у соби број 59 у термину од 8 до 12 сати.

Синофарм вакцина даје се у истој просторији до 19 часова. Вакцинацију спроводи тим на чијем је челу епидемиолог др Слађана Зградић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here