Колектор на Сушћепану до љета

У Мјесној заједници Сушћепан – Ратишевина – Требесин реализују се бројне инфраструктурне активности.

Поред реконструкције пута, која је у току, ка Мојдежу од скретања за Сушћепан према Ратишевини, почела је изградња водоводне мреже. У току је и постављање канализационог колектора на Сушћепану, казала је за РТХН  предсједница Мјесне заједнице Сушћепан – Ратишевина – Требесин Зорица Мијајловић:

Зорица Мијајловић

– На подручју Сушћепана ради се канализациона мрежа у три дионице, укупне дужине око 1 300 метара. Извођач радова је фирма „Темко“ из Никшића. Тренутно приводе крају израду прве дионице. Радови, који су почели крајем новембра прошле године, одвијају се отежано и споро, у односу на предвиђене рокове. Извођење радова су у претходном периоду отежавали лоши временски услови, празнични дани, али и недовољан број радника на терену, што је проузроковало да се термини пробију и да динамика буде баш успорена, оцијенила је Мијајаловић.

Извођач је при крају изградње прве дионице колектора на Сушћепану:

– Суштина је да се ради. Извођач је још крајем октобра, када је био састанак у просторијама Мјесне заједнице, инсистирао да се пут затвори. Ту су мјештани били директни и прецизни, да се радови могу да изводе и без затварања пута. Олакшавајуће је што саобраћај функционише нормално и поред радова на уградњи колектора, уз путни појас. За кратко су затварали пут, по десетак минута су била чекања, што није стварало веће проблеме, подсјећа Мијајловић.

Ових дана ће бити завршена прва дионица колектора на Сушћепану:

– Послије би требало да се ради, на спајању  новог канализационог система са Сушћепана на постојећи на Гомили. Извођач је сада дошао до скретања ка Цркви Св. Стефана и горњег дијела Сушћепана. Оно што је добро, што ће се велики број кућа моћи да прикључи на канализациону мрежу. Сви су мјештани за то, да се и с обзиром на број становника на Сушћепану, колико се шири и насељава, што прије дође до прикључења, јер је једноставно немогуће, да се живи на том простору, без ријешеног питања одвођења отпадних вода, сматра Мијајловић.

Сушћепан је атрактивно мјесто за досељавање, инвестирање и живот, још од 80-тих година прошлог вијека, доживљава експанзију градње и насељавања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here