Кнежевић подржава протест за спас Болнице Мељине

Предсједник Атлас групе, Душко Кнежевић. Фото: Танјуг

Поводом сјутрашњег заказивања другог протеста „Сви заједно за спас болнице“, уз двочасовну блокаду граничног прелаза Дебели бријег, у организацији Општине Херцег Нови, саопштење је упутио Душко Кнежевић, предсједник Атлас групе у чијем власништву је компанија Мељине комплекс која управља ПЗУ Општа болница Мељине.

– Потпуно подржавам и овај протест за спас Болнице Мељине. Сматрам да грађани Херцег Новог и Црне Горе не треба да трпе штету због активности халапљивог Мила Ђукановића и његових послушника. Подсјетићу да су Болници Мељине штету проузроковали чланови стечајне мафије, од којих су већина ухапшени. Вођа ове криминалне групе је доскорашњи предсједник Привредног суда Блажо Јованић, који је у Мељине слао своје “специјалце”, специјалне тужиоце. Стечајни управник Болнице Мељине, Саша Зејак ухапшен је у пакету са Јованићем, док његов колега Жарко Остојић бјекством избјегава хапшење. Бивши предсједник Одбора директора Мељине Комплекса и директор Болнице, касније министар здравља, Будимир Шегрт хапшен је због злоупотреба положаја у “случају Мељине”. Велику улогу је имала и актуелна директорица Болнице Оливера Михаиловић Елез, која је због свог дуга од 19.000 еура увела Болницу у стечај – каже Душко Кнежевић.

Како наводи у саопштењу, заинтересован је да се што прије ријеши овај горући проблем изузетно важне здравствене установе.

– Очекујемо да Влада Црне Горе настави да проналази рјешење за Болницу Мељине, поштујући обје стране у спору. Правни тим Атлас групе поднијеће кривичне пријаве против свих који су Болницу и Комплекс Мељине отјерали у стечај, како би нанијели штету власнику, а таквим поступцима су болницу довели у незавидну ситуацију. Зато и подржавам протест Новљна на граничном прелазу Дебелои бријег – рекао је предсједник Атлас групе Душко Кнежевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here