КК Приморје организује бесплатну школу кошарке

Кошаркашки клуб Приморје 1945 започео је акцију бесплатне школе кошарке. Прва школа у којој ће основци имати прилику да уче прве кошаркашке кораке је ОШ „Орјенски батаљон“ у Бијелој.

Поводом тога, првотимци кошаркашког клуба Приморје су се дружили са основцима из Бијеле, и  демонстрирали прве кошаркашке кораке.

Тренер КК Приморје 1945, Зоран Тодоровић

– Мислим да је бесплатна школа кошарке прави потез. Дјеца ће имати прилику да уче основе кошаркашке игре. Да се дјеца приближе овом спорту и да схвате да могу да напредују и постану добри кошаркаши – рекао је тренер прве екипе Приморја Зоран Тодоровић.

Директорица ОШ „Орјенски батаљон“ Бијела Наташа Франић, захвалила је управи Приморја на овој акцији и донацији кошаркашких лопти које је  клуб донирао школи. Она је позвала и друге клубове да слиједе примјер КК Приморје 1945 и организују бесплатне школе.

Директорица ОШ „Орјенски батаљон“, Наташа Франић

– Драго ми је што се у нашој школи организује бесплатна школа кошарке. На тај начин дјецу анимирамо да се баве спортом и своју енергију усмјеравају ка спортским активностима. Захваљујем се кошаркашком клубу Приморје на донацији кошаркашких лопти – наводи Франић.

Предсједник КК Приморје 1945, Жељко Рогановић је захвалио запосленима у ЈУ ОШ „Орјенски батаљон“ на топлом пријему и разумијевању за ову акцију.

Предсједник КК Приморје 1945, Жељко Рогановић

– Било је право задовољство данас бити у сали Основне школе „Орјенски батаљон“ у Бијелој и осјетити енергију и топлину ове дјеце. Радује нас што је исказано толико интересовање за бесплатну школу кошарке. Ми смо данас наставили са подјелом спортске опреме коју смо добили као донацију од француске кошаркашке федерације и нашег пријатеља Горана Радоњића – казао је он.

Управа Кошаркашког клуба Приморје истиче да ће у наредном периоду и у осталим школама на територији општине Херцег Нови започети са бесплатном школом кошарке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here