КК Галеб сребром заокружио успјешну сезону

Фото: сребрни момци КК Галеб, мини баскет лига

Све три селекције КК Галеб – пионири, млађи пионири и мини баскет, нашли су се ове сезоне у само врху црногорске кошарке за млађе категорије пласиравши се на финалне турнире државног првенства. Јаке припреме за наредну сезону већ су отпочеле кроз свакодневне тренинге и нове планове сарадње са пријатељима ит земље и свијета.

Завршницом државног првенства у мини баскету за дјечаке рођене 2011. и  млађе завршена је такмичарска сезона 2021/22.

– Најмлађи Галебови, екипа мини баскета, направила је сјајан резултат и као другопласирана у регуларном дијелу такмичења пласирала се на Ф4 турнир. Галебови су у полуфиналу били бољи од вршњака из Никшића, док је у финалу екипа Пантера из Никшића била боља од екипе Галеб и сасвим заслужено, без пораза, освојила првенство у мини баскету, информишу из клуба.

Сјајна је била и селекција млађих пионира која се са скором 15 побједа и 3 пораза такође, као другопласирана из јужне регије, пласирала на финални турнир државног првенства.

Фото: КК Галеб, млађи пионири, 2021/22

– У четвртфиналу Галебови су за противнике имали непоражену екипу Подгорице. Виђен је одличан меч уз феноменалну игру Галебова који су водили током највећег дијела утакмице. У самом финишу, нашим момцима је измакла побједа из руку, екипа Подгорице је успјела да преокрене  резултат и пласира се у полуфинале. Галебови су тако по укупним резултатима и пласману првенство завршили као пета најбоља екипа у Црној Гори, причају из овог новског клуба.

Пионири су се са скором 19 побједа и 3 пораза као други из јужне регије пласирали на Ф8 турнир и у четвртфиналу првенства били бољи од екипе Горштак из Колашина.

– То је значило и улазак међу четири најбоље екипе у држави. У полуфиналу, у одличној утакмици, момци из Новог су поражени од екипе Будућност 60-48. Освајач првенства у овој категорији је била екипа Медитеран из Бара, подсјећају из Галеба.

Успјешну сезону допинила су и два јака турнира у Београду одакле су се, оба пута вратили са медаљама и титулама МВП или најбољег стријелца.

Фото: КК Галеб на турниру у Београду

Када се подвуче црта и сумирају утисци, за њима је одлична сезона, саопштавају из КК Галеб.

–  Све селекције клуба нашле су се у самом врху црногорске кошарке за млађе категорије. Комплетирајући утиске, упоређујући са цјелокупним планом и програмом рада у клубу, добри резултати су само последица свега онога што је рађено свих ових година. Добро разрађен годишњи план рада, пажња усмјерена на учење и усавршавање  битних сегмената и елемената игре у датим узрасним категоријама, поштовање основних биолошких и физиолошких принципа приликом рада у датим узрастима, посвећеност спортиста и тренера, морају дати одређени резултат, првенствено у виду развијања потенцијала спортисте и читаве екипе. Самим тим, резултат који је у другом плану када су млађе селекције у питању, долази као пратећи ефекат. Галебови су кроз напоран и истрајан рад успјели да полете у нове висине, одакле дефинитивно игру гледају „другим очима“. Сада сигурно познају много више тајни игре, а жеља за откривањем нових и још бољим резултатима постаје све већа, истичу из овог клуба.

Фото: пријатељска утакмица

Чланови управе и тренерског тима захваљују свим пријатељима спорта и кошарке, публици, родитељима и свима који су препознали и искрено подржали овај пројекат и све новитете које је КК Галеб унио у развој дјечијег кошаркашког спорта.

– Велико хвала на искреној подршци вјерним навијачима и пријатељима клуба… Били сте и остали наш шести „Галеб“  у сваком лету изнад обруча, истиче управа клуба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here