КК Бијела 2015 – Бисер новске кошарке

У скоро десетогодишњој историји КК Бијела 2015 потврђује сјајне резултате посебно у мини баскету, гдје је на досадашњим турнирима селекција играча рођених 2013. године и млађих без премца и пораза. Састав који окупља играче из Бијеле и Зеленике улази у нешто ново. Млади играчи којима је искуство неопходно, уигравају се и спремају за веће изазове. Вриједно се ради, редовно се долази на тренинге и њихово вријеме тек долази.

На првом турниру мини баскета у Подгорици, Бијељани су славили против Приморја 1945 и подгоричког Јуниора.

Серија добрих резултата је настављена и на другом турниру у Улцињу гдје су побјеђени Котор и домаћи Јадран.

На трећем турниру талентовану екипу Бијеле 2015 сутра у Подгорици очекују  сусрети са Подгорицом и Анагастумом из Никшића.

У клубу тврде да је за сада испуњен зацртани циљ, да се освоји једно од прва два мјеста.

– И на овом сутрашњем турниру идемо на побједе. Имамо пар талентованих играча, који су већ на мети великих клубова и који би, уз добар и континуирани рад, могли направити озбиљну каријеру. Досадашње одличне резултате у дресу Бијеле постигли су: Богдан Ћирковић, Лазар Маловић, Лука Боснић, Александар Којевић, Димитрије и Игор Кривокапић, Тадија Филиповић, Немања Радовић, Јован Иконић, Перо Аврамовић, Данило Тадић, Марко Мотика, Дарко Драшковић и Јаков Стијеповић – каже за наш портал тренер Вукашин  Суботић .

У текућој сезони, како додаје, клуб има још двије такмичарске селекције активни су пионири (У15) и млађе пијонирке (У13).

– До краја покушаћемо да добијемо све преостале утакмице. Можемо се похвалити да имамо све више младих играча, а окупљамо и младе таленте из Каменара, Баошића, Ђеновића и Кумбора. За све смо организовали превоз. Без обзира на резултате, до краја сезоне настављамо са фантастичним радом и надамо се великим играчким именима из мале средине. Треба рећи да су у нашем клубу са првим  кошаркашким корацима кренули  и овај спорт завољели на прави начин, а сада играју у неким од наших највећих клубова Јелена Булајић, која је преко Приморја и Будућности стигла до сениорске репрезентације Црне Горе . Ту је и талентовани кадет  Владо Илић сада члан Приморја  1945. Они тако представљају КК Бијела 2015 и Херцег Нови по целој земљи и свијету – закључује Суботић .

Тренер Вукашин Суботић с великим успјехом преноси кошаркашко знање на младе, који тек улазе у тајне овог спорта. У раду му помаже Горан Вујадиновић, који је и предсједник клуба, а ту су и остали чланови Управног одбора као велика подршка за још већу афирмацију клуба и још боље резултате.

Ово је прилика, каже Вукашин Суботић, да се захвалимо за подршку људима из Општине Херцег Нови као и свим родитељима.

Млади кошаркаши стасали дуж херцегновске ривијере који су спортску азбуку савладали у КК Бијела 2015 радом и талентом постали су бисери, чије вријеме тек долази. Резултати у текућој сезони то потврђују. Зато их треба подржати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here