КАТИЋ: БОЛНИЦА МЕЉИНЕ ЋЕ ОПСТАТИ, ПОТРЕБНЕ СТАБИЛНЕ ГАРАНЦИЈЕ ВЛАДЕ

Допис стечајног управника Влади и ресорним министарствима,о могућности да 31. јануара затвори једину болницу у нашем граду, за РТХН прокоментарисао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.   

– Оно што је нама у сваком случају  као Oпштини, неприхватљиво је затварање Болнице и борићемо се максимално да Болница опстане. Урадићемо све да сачувамо Болницу Мељинe, без обзира што постоје велики проблеми унутар  читавог тог система: као што је стечајни поступак, што специјално државно тужилаштво води истрагу, као што је и захтјев Атлас групе да поврати Болницу. Постоји велики број проблема и иницирали смо састанак са представницима Владе и ресорних министарстава, да се питање хитно ријеши, да држава преузме дио своје одговорнисти, дио својих обавеза. До затварања Болнице неће доћи, уколико се обавезе које су у претходном периоду биле договорене и реализују. Неопходно је да плате обавезе ка Болници. Обавезе се односе и на све остале набавке, почевши од љекова, других трошкова, као што је електрична енергије, што иде мимо редовних средстава из фонда здравства, који се користи за плате запослених тако  да се тај буџет заокружи, до коначног рјешавања статуса Болнице Мељине, оцијенио је Катић.

Он сматра да је то сада у рукама ресорних министарстава, која морају опредијелити додатна средства, да би се Болница у наредном периоду стабилно финансирала и зато је потребно:

– Да се прво обезбиједе редовна и стабилна финансијска средства, а паралелно да се ријешава други проблем, који је, такође, веома изражен, а односи се на недостатак медицинског кадра. Јер, нико неће да дође да ради у Болници са толиком дозом неизвјесности. Уколико постоји извјесност за Болницу да функционише, нема проблема да се пронађе кадар, обезбиједи финансијска  сигурност Болнице, која  ће временом из оваквог стања прећи у редовно функционисање, за што су нам потребне, јасне и стабилне гаранције Владе Црне Горе и ресорних министарстава, закључио је Катић.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here