Каратисти Бијеле успјешни у Бугојну и Постојни

Каратисти Бијеле били су протеклих дана учесници два турнира у Бугојну и Постојни. На јаком интернационалном турниру „Постојна опен 2023“, на којем су учествовала 523 такмичара из 67 клубова из Србије, Црне Горе, Аустрије, Мађарске, Хрватске и домаћина Словеније, такмичари Слађана Микулића освојили су 9 медаља.

Прва мјеста и златне медаље припале су: Немањи Микулић у сениорској конкуренцији до 76 kg и опен категорији за сениоре у категорији до 84 килограма, кадету Ненаду Ђуричићу у категорији до 70 kg и Луки Барјактаровић за У12 узраст у категорији до 35 килограма.

Сребрне медаље освојили су кадети Лазар Гардашевић у категорији до 57 kg и Алекса Бјелановић у категорији до 30 kg за У10.

Бронзане медаље припале су у јуниорској конкуренцији Лазару Гардашевићу у категорији до 61 kg и Петру Микулићу у категорији до 30 kg у конкуренцији У10. Ови резултати на гостовању у Словенији екипи Бијеле донијели су екипно четврто мјесто у генералном пласману.

Дан раније каратисти Бијеле учествовали су на турниру „Футур куп“ у Бугојну, у конкуренцији 468 такмичара из 41 клуба из Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине освојили су 4 златне 2 сребрне и 2 бронзане медаље.

Прва мјеста и златне медаље су освојили: кадети Лазар Гардашевић у категорији до 57 kg и Ненад Ђуричић у категорији до 70 kg, као и пионири Петар Микулић у категорији до 30 kg и Лука Барјактаровић у категорији до 35 kg за 2013. годиште.

Сребрне медаље припале су Стефану Копривици у категорији до 35 kg за 2013. годиште и Алекси Бјелановићу за узраст за 8-9 година у категорији до 26 kg.

Трећа мјеста и бронзане медаље освојили су Стефан Копривица у категорији до 30 kg за 2012. годиште и Павле Кашћелан у категорији до 26 kg за узраст од 8-9 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here