КАМПАЊА СЛУЖБE ЗАШТИТЕ И СПАШАВАЊА О ПРЕВЕНЦИЈИ И СМАЊЕЊУ РИЗИКА У ЗИМСКОМ ПЕРИОДУ

Обљепљивањем промотивних плаката на свим општинским огласним таблама и путем локалних медија Служба заштите и спашавања општине Херцег Нови покренула је кампању подизања нивоа одговорности свих суграђана у превенцији и смањењу ризика у зимском периоду.

Како је саопштено из локалне управе, кампања обухвата чишћење димњака и уклањање свих непотребних експлозивних и запаљивих материја из поткровља и подрума, редовно провјетравање подрумских просторија, те провјеру исправности електричних инсталација.

Служба заштите и спашавања припремила је основне савјете, мјере и правила превентивне заштите од пожара за стамбене зграде, уз препоруку да их Скупштине станара и станари гдје још није формирана Скупштина, одштампају и поставе на огласним таблама стамбених зграда и другим видљивим просторима унутрашњости зграде.

Такође, објављене су и превентивне мјере у вези са стамбеним објектима – кућама, са којима грађани могу да се упознају путем општинског сајта и медија, а из Службе заштите и спашавања апелују да се предузму неопходне предложене мјере и радње.

Мјере, савјете и правила можете пронаћи на линковима:

За стамбене објекте-куће

За Скупштине станара

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here