КАМП У НИКШИЋУ УГОЂАЈ ЗА СВЕ ЉУБИТЕЉЕ ПЛИВАЊА

На олимпијском базену у Никшићу у току је развојни пливачки камп за најбоље црногорске пливаче, а оптимизам и задовољство одличним радом не крије тренер Данијела Ђикановић Франета. На њен позив, на припремама су пливачи Јадрана Василије Андрић, Ивана Антуновић, Јелена Марић, Лара и Димитрије Живановић, Бјанка Булајић, Данијел Адровић и Марија Терзић. Са њима су и колеге из Будве.

Ново традиционално дружење у јануару организовао је Стручни савјет за пливање ВПС Црне Горе.


–У Никшићу је на окупу талентована генерација, а пливачи који су дошли су наши велики адути у овој години и ту су у договору са Стручним савјетом. Презадовољна сам њиховим радом и генерално односом према свим обавезама које су пред њима. Рад и тренизи дјелују веома добро. Све иде у правом и планираном смјеру. Пливачи сазријевају. Многи су ојачали и поправили технику. Сви желе да испуне оно што се од њих тражи. Можда сам мало и досадна, али желим још једном да истакнем да су услови за рад сјајни. Ове припреме много значе свим учесницима кампа да провјере форму и виде гдје се налазе у овом тренутку, али, наравно и да би ми тренери имали неке параметре. Надам се да ће се зимско првенство одржати у Котору крајем фебруара или почетком марта, казала је Ђикановић Франета.

Како је објаснила, много је проблема са којима се суочава пливање као спорт – од недостатка базена преко неадекватних термина до мањка средстава.

-Клубови јако тешко живе и њима су врхунски пливачи у које треба улагати само трошак. Али напредује се и овај рад у Никшићу је угођај за све љубитеље пливања, рекла је за наш портал Данијела Ђикановић Франета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here