КАМИОНИМА ЧИСТОЋЕ ПРОХОДНО ДО ДЕПОНИЈЕ НА УБЛИМА

Запослени у Рециклажном центру  предузећа Чистоћа, редовно обављају дјелатности у ланцу сакупљања отпада, селекције секундарних сировина и  транспорта ка главној градској депонији на Ублима.

Управник Рециклажног центра у Мељинама Бранко Вуковић, је казао да  је јуче било проблема приликом  транспорта комуналног отпада на депонију због мећаве и екстремних зимских услова на Орјену.  

     

– Од села Мандићи снијежна вијавица се појачавала ка Борићима и били су есктремни услови према селу Убли. Са комуналним службама изашао је превозник Веселин Павловић  са механизацијом  и очистио пут иза којег су ишли камиони Чистоће и они су довезли отпад на Тисове греде. Радници фирме Радоја  Ивовића који одржавају  депонију су очистили прилазе сметљишту. Путеви су прокрчени и посути пијеском,односно, ризлом. Данас су бољи услови, комуналне службе и  кооперанти су на терену, тако да су камиони отишли на вријеме,уредно и без прекида се сервисира, казао је Вуковић.

У контејнерима у Рециклажном центру се обавља претовар комуналног отпада.

Вуковић је навео да у  зимском периоду  око 45 тона дневно пристиже комуналног отпада на претоварну станицу у Мељинама. Љети је та количина око 100 тона дневно и преко.

У Рециклажном центру посједују пресу за пресовање картона у бале од 300 кг. Редовно долази  откупљивач за секундарне сировине и шлепером вози даље. У Рециклажном центру, такође, преузимају рабљено јестиво и моторно уље. Постоје боксови  за одвајање картона, кабастог отпада, гума. Грађани су, углавном, дисциплиновани приликом селекције секундарних сировина.

Апелују  да корисници  одвајају сировине за селективно управљање отпадом на подручју Општине Херцег Нови.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here