„Ка` ће, не знамо“ и „Камелија“ побједници првог маскенбала 54. Празника мимозе

РТХН - побједници првог маскенбала 54. Празника мимозе - „Ка` ће, не знамо“ и „Камелија“

Побједници првог маскенбала 54. Празника мимозе у категорији групна маска су „Ка` ће, не знамо“ са 852 гласа публике за које је Дирекција празника мимозе припремила новчану награду од 1 500 еура. У истој категорији друго мјесто је припало „Новској бајци“ са 507 гласова  и наградом од 1000 еура, док су на трећем мјесту „Херцег Нови не ради“ са 500 гласова и наградом од 700 еура.

Публици и жирију се највише свидјела, као појединачна, маска „Камелија“ која је имала 522 гласа, а од Дирекције празника мимозе је награђена са 800 еура. На другом мјесту је маска „Пирати са Кариба“ за коју је гласао 281 гост из публике, а која је освојила и награду од 600 еура, док је на трећем мјесту „Млада смрт“ са 205 гласова и уз награду од 400 еура.

Награђенима у обје категорије је компанија Плантаже поклонила по пакет вина. За маштовитост, труд и расположење које су успјели да под маскама прикажу, у категорији групних маски награђене су и маске „Круна“, „Оркестар миротворци“, „Далиине вјештице“ и „Copy paste“. До седмог мјеста су овјенчане наградама и маске у појединачној категорији: „Трајект Василије“, „Гејша“, „Бокеција“ и „Зец и шеширџија“. Иначе, Далиине вјештице је група која стиже из Мостара и у којој је било 30 маскираних чланова.

Први маскенбал је окупио око 200 маски из нашег и градова у окружењу али и Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Русије…

Све је по доброј традицији, дужој од пола вијека, започело уз свечани улазак Градске музике и мажоретки, а потом настављено уз звуке групе Егзодус. На сцену је потом ступио Ади Шоше, млади Мостарац, који је уз нове и старе, домаће поп хитове направио одличну атмосферу. Нешто послије поноћи пред публиком је запјевао и Никола Роквић и уз „Мед и слатко грожђе“ те „Добра вам ноћ пријатељи“ наново позвао све на подијум.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here