ЈУБИЛЕЈ НА ПОНОС – 135 ГОДИНА ГРАДСКЕ МУЗИКЕ

Градска музика Херцег Нови обиљежила је у Павиљону на Карачи дан оснивања оркестра, а том приликом уручене су захвалнице најстаријем активном члану Миливоју Ђипалу, најмлађима, као и мажорет ансамблу, који ове године обиљежава пола вијека рада.

Капелница Валентина Кулиновић истакла је да се одувијек дивила људима који су чланови једног друштва преко 20 или 30 година.

– Наш Мили је уз Музику и са Музиком 56 година активан члан – казала је она.

Најмлађи чланови окрестра су Алекса Цолић и Марко Мендегаја.

– Захвалнице дајемо нашим најмлађим члановима, јер да бисмо трајали морамо имати у ансамблу младост. Стално радимо на томе да имамо што више нових и младих чланова, који ће стасати уз рад, труд и вјежбање у врсне музичаре, добре другаре, добре ђаке,  а све је то потребно да би неко био наш члан – поручила је Кулиновић.

Десетогодишњи Алекса Цолић подсјетио је на јубилеј, 135 година од оснивања оркестра.

– Градска музика основана је давне 1886. године. У оркестру свирају дувачки инструменти и удараљке. Изабрао сам да свирам дувачки инструмент – казао је он.

Марко Мендегаја има девет година, каже да је овога љета одлучио да свира дувачки инструмент, али да би волио да свира и добош.

Захвалнице за рад у мажорет ансамблу уручене су Андреји Кујачић, Милици Митровић, Дарији Рашковић, Лани Ковачевић и Николини Јелић.

Након уручења захвалница услиједио је музички програм гдје су се представиле чланице оркестра: Миља Аврамовић, Вера Прњат и Дариа Вајт, као и састав који чине Владимир Алексић, Вук Симић, Владан Кулиновић и Ђорђе Влаховић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here