Још један успјешан заједнички програм Градске музике и Музичке школе

Музичко поетско вече, на којем су наступили ученици Музичке школе и Градске музике и мале мажоретке, одржан је синоћ у Павиљону. Прослављен је и 88 рођендан најстаријег члана Градске музике Јожа Марића.

Још један успјешан програм реализовали су заједно Градска музика и Музичка школа Херцег Нови. Директорица Нивес Ненадовић истиче да је ово постало традиција и да сваког мјесеца организују заједничке концерте.

-Славимо и поезију и музику, тако да су се представили и наши ученици. И поред тога што су пјевали и свирали, неки су свестрани па су рецитовали и своје стихове. Овај простор се ученицима јако свиђа и воле да наступају овдје. Ово је свакако једна изузетна прилика за њих да могу да се представе у свом граду на још једној сцени, казала је Ненадовић.

Музичко поетско вече организовано је поводом 21. Марта, Свјетског дана поезије, Дана особа са Дауновим синдромом, Дана рођења Ивана Горана Ковачића и 88. рођендана Јожа Марића, најстаријег члана Градске музике

-Са нама су вечерас биле и особе са Дауновим синдромом из нашег града. С нама је вечерас био и наш најстарији члан Јоже Марић, који данас напунио 88 година. Он не губи вољу за свирањем и наступом и самоиницијативно је желио да наступи вечерас, казала је предсједница Градске музике Валентина Кулиновић.

У оквиру програма чланови Музичке школе и Градске музике рецитовали су и своје стихове.

– Јако ми је драго што смо вечерас чули нашу малу мажоретку Валерију Милановић, која је наш заједнички члан, ученица Музичке школе и  мала мажореткиња, али и дијете које је вишеструко награђивано за своју поезију. Између осталих тачака такође смо чули и како говори стихове наша мала мажореткиња Зоја Церовина и Вук Јаничић који у Музичкој школи свира гитару, а вечерас је такође говорио своје стихове, казала је Кулиновић.

У оквиру програма наступили су и професорица хармонике Босиљка Кулишић и гитариста Николаса Морета.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here