Јесен 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша или пљусак. На крајњем сјеверу и сјевероистоку током дана знатно мање кише. Током ноћи интензивније падавине, понегдје могућа грмљавина. Вјетар јужних смјерова, мјестимично умјерен и јак, на ударе и веома јак, на сјеверу понегдје и олујне јачине. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 18 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи без напајања електричном енергијом ће од 10:00 до 13:00 сати бити потрошачи на Топлој – подручје између хотела „Талија“ и зграда „Првоборца“ испод семафора, а у времену од 13:00 до 16:00 сати струју неће имати подручје око Поште у Мељинама. У случају лошег времена радови ће бити одгођени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Учеснике у саобраћају очекују мјестимично мокри коловози и смањена видљивост. На путевима преко превоја и у вишим планинским предјелима има поледице, а дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. На регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин данас ће саобраћај бити обустављен од 10:00 до 14:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се осам саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, вечерњи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:00, 15:15 и у 19:05. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Љубљану, Сабиху Гокен, Беч и Лондон. Из Тивта данас пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а “Аir Serbia“ у 8:45 и у 15:05. Преостала два лета су за Истабнул, у 11:00 и у 12:50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Ступио је на снагу нови ред вожње, по којем је полазак из Бара за Београд у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу први стигли „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују: „Royal travel“ из Ниша, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, „Југопревоз“ из Требиња и „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here