Јесен 2023: Сервисне информације

Промјењиво до претежно облачно, пријеподне понегдје киша, од средине дана мјестимично пљускови и грмљавина. Крајем дана и током ноћи, у јужним предјелима постепен престанак падавина, а на сјеверу, углавном у вишим предјелима, услед пада температуре ваздуха, киша ће постепено прећи у сусњежицу и снијег. Вјетар мјестимично умјерен до јак, јужних смјерова, углавном у вечерњим сатима у скретању на сјеверни, током ноћи умјерен до веома јак. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 18 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по претежно мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. Због радобва на регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин данас се обуставља саобраћај за све врсте возила у термину од 10:00 до 14:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 22 саобраћајне незгоде у којима је шест особа задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:15 и у 19:35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за Лондон, Сабиху Гокен и љубљану. Из Тивта данас пет летова, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 7:55  и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 13:00 сати. Преостала два лета су за Истанбул, у 8:00 и у 12:50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос је у наш град први стигли „Божур“ из Београда, „Канис“ из Лесковца, „Viena tour“ из Модриче и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују „Ленс“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ „Блуе лине“ из Суботице и „Royal travel“ из Ниша. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here