Јесен 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима и углавном суво. У поподневним и вечерњим сатима наоблачење, током ноћи понегдје могућа слаба киша. На сјеверу, по котлинама јутарња магла. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на ударе понегдје јак, првенствено на сјеверу, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 20 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. На регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин због радова се и данас обуставља саобраћај за све врсте возила у термину од 9:00 до 18:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15  саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а шест особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 20:10. Два лета су за Истанбул, а остали су за Меминген, Сабиху Гокен, Келн и Бон, Будимпешту, Беч и за Милано. Из Тивта данас само три лета, а два су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:50, а „Аir Montenegro“ у 13:00 сати. Први је био лет за Истанбул, у 8:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују: „Blue line“ из Новог Сада, „Ниш експрес“ из Ниша, „Божур“ из Суботице, „Југопревоз“ из Требиња, „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here