Јесен 2023: Сервисне информације

Претежно облачно, повремено киша, мјестимично пљускови и грмљавина, интензивније падавине од средине дана нарочито у јужним предјелима, док се на крајњем сјеверу и сјевероистоку током пријеподнева очекује углавном суво вријеме. Локално су могуће умјерене до обилне количине кише и краткотрајне временске непогоде. Вјетар умјерен до јак, на ударе веома јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 18 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи без напајања електричном енергијом ће од 9:00 до 16:30 сати бити Лазарет и Лаловина у Мељинама, Батерија, Кућанско Поље, Опачица, Марићи, Пресјека, Сасовићи, Ногуловићи, Накићеновићи и Аврамовићи у Зеленици. У времену од 7:00 до 16:00 сати струју неће имати: Топла 1, Хотел Хунгест, Нови Пут, подручје испод и изнад Аутобуске станице, као и подручје око Музеја Мирко Комненовић. Како наводе из ЦЕДИС-а, у случају лоших временских услова радови ће бити одгођени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. На регионалном путу Р-13, дионица Матешево-Колашин,  саобраћај се данас обуставља за све врсте возила од 10:00 до 14:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима су двије особе  задобиле теже, а шест особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:15 и у 19:35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за Лондон, Сабиху Гокен и за Љубљану. Из Тивта је планирано пет летова, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 7:55 и у 15:30, а „Аir Montenegro“ у 13:00 сати. Преостала два лета су за Истанбул, у 8:00 и у 12:50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30 сати. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца, „Viena tour“ из Модриче и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују: „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Ниш експрес“ из Ниша, „Божур“ из Суботице, „Југопревоз“ из Требиња, „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here