ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

У јужним и централним предјелима мало до умјерено облачно са дужим сунчаним интервалима. На сјеверу умјерено до претежно облачно, а током пријеподнева по котлинама магла. Вјетар мјестимично умјерен до јак, сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 18 степени.

ЗАМУЋЕЊЕ ВОДЕ
Из херцегновског „Водовода“ обавјештавају да је дошло до повећаног степена замућености воде која стиже из система Плат, и препоручују грађанима да је не користе за пиће док се не избистри. Из лабораторијеу Филтер станици Мојдеж кажу да су хемијски параментри квалитета воде непромијењени и у дозвољеним границама, док је замућеност изнад законског оквира од једног степена и износи 1,35 јединица мјере за мутноћу.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост у вишим предјелима. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и саобраћајним условима, а додатна пажња је неопходна на дионицама гдјсе изводе радови због измијењјеног режима вожње. До 1. априла је обавезна употреба зимских гума за сва моторна возила на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.
У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 13 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а девет особа лакше повреде. Информативни центар, заједно са службом помоћи на путу, на услузи је грађанима 24 сата, а могу им се обратити путем телефона 19807.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, следећи је у 18:45, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за Topaz Driller, Љубљану, Брисел, Беч и Дортмунд. Са тиватског аеродрома данас три лета за Београд; „Аir Serbia“ у 8:40, а „Аir Montenegro“ у 10:25 и у 15:20.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 40-ак минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:40. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, а из Београда за Бар у 21:10. Локални возови за Подгорицу и Бијело Поље саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ са Пала и из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник. Следеће очекују „Lalatović travel“ из Модриче, „Транс-југ“ из Београда, „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша и „Jadran line“ из Kрагујевца.

ДОМ ЗДРАВЉА
На дјечјем одјљењу херцегновског Дома здравља пријеподне раде др Драгана Kнежевић и др Оливера Ментовић, а послијеподне др Маја Поповић.
Изабрани љекари за одрасле пријеподне: др Сања Топић, др Данка Kривокапић, др Зинаида Миљковић и др Ана Поповић. Др Горан Kомар ради од 8:00 до 12:00 сати, а на медицини рада је др Александра Kолунџић. Изабрани љекари за одрасле послијеподне: др Сања Чепрнић, др Тања Зградић, др Наташа Миловић и др Марија Станишић.

У COVID амбуланти данас од 8:00 до 12:00 сати ради ради др Весна Kовач, а од 15:00 до 19:00 др Горчин Чворовић .
У диспанзеру за жене данас пријеподне пацијенткиње прима др Аленка Срдановић. У уролошкој амбулант петком од 15:00 до 19:00 сати ради др Дарко Топић, а у пулмолошкој амбуланти од 10:00 до 14:00 сати др Емилија Николић.

У Амбуланти Игало од 7:00 до 14:00 сати ради др Росанда Бојичић, у Бијелој у исто вријеме др Иљана Даниловић и др Милица Тошић, а од 7:00 до 15:00 сати педијатар др Милена Пророчић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here