ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

 Пријеподне  суначани периоди, а током јутра по котлинама на сјеверу магла. Послијеподне постепено наоблачење, углавном, током ноћи мјестимично киша. Највиша  дневна температура ваздуха до 19 степени.

KОВИД АМБУЛАНТА

Kовид амбуланта у Дому здравља Херцег Нови  у данима викенда раде од 10 до 14 часова. И амбуланте у Игалу и Бијелој прате KОВИД пацијенте, а тестирања и прегледи се обављају у KОВИД амбуланти Дома здравља Херцег Нови.

 СТРУЈА

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Због извођења радова на санацији клизишта код Kотобиља, и даље је продужена  измјена режима саобраћаја на путу Мељине – Петијевићи, код Kотобиља (од скретања за стари пут, до раскрснице на Kаменом), саопштио је извођач. Забрањен је саобраћај за сва возила.

Саобраћај се одвија трасом старог пута у дужини 2,2 км, уз наизмјенично пропуштање возила, које је  регулисано свјетлосном саобраћајном сигнализацијом,  саопштено је из Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње. Мјеста има у свим правцима, информишу дежурни са Аутобуске станице.  У Херцег Нови  јутрос су стигли  аутобуси превозника  Божур са Пала, Виена из Модриче, из Бања Луке Необас.Очекују током дана аутобус превозника Ленс из Новог Сада, Крагујевца Јадран лајна, те два аутобусе из  Београда и Суботице. Одласци из Херцег Новог аутобуског превозника Озлем ка Београду, Божура за Пале, Центротранса према Сарајеву у 9,30, према Дубровнику и другим дестинацијама. У 21 час предвиђен је полазак Божура ка Палама. Иначе, свако јутро аутобуси превозника Лалатовић и Центротранс саобраћају ка Палама и преко Требиња за Сарајево.       

 АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома према реду летјења планирана  су само три лета и сви  ка Београду у 8,45;  10,25  и 16 часова и 25 минута . Са Подгоричког аеродрома редом летјења за данас  10 летова, од чега су четири ка Београду и два ка Истанбулу,  према Бечу, Кијеву, Лондону и Загребу.    

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Брзи воз из Бара ка Београду полази у 19:00 сати, док је повратак планиран у 21:10. Обавезна је резервација сједишта у износу од 3 еура.

 АМСЦГ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима. Видљивост је мјестимично смањена у вишим предјелима.  Возачима савјетујемо да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

Обавјештење за све учеснике у саобраћају, а нарочито возаче да је забрањен пролаз на првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево за вријеме извођења радова.Једино могу пролазити возила која посједују пропусницу од стране компаније ЦРБС.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило  се 16  саобраћајних незгода у којима су 4  особе  задобила теже, а 6 особа лаке повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 9 99 и 063 239 987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here