Једино у Херцег Новом занатство дио локалне привредне стратегије

Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције Општине Херцег Нови данас је организовао први округли сто поводом почетка израде Плана подршке микро, малим и средњим предузећима и предузетништву у Херцег Новом.

Како за РТХН информише директор Занатске коморе и члан за израду плана подршке ММС- а Борис Марђоновић, након иницијалног састанка чланова тима средином мјесеца, услиједила је и организација округлог стола.

-Морам да похвалим Општину Херцег Нови, која једина у Црној Гори у локалној привредној стратегији укључује занатство. Такође, укључује и иновативне технологије те смо се договорили да направимо једну статистичку анализу потенцијала Херцег Новог. Сигуран сам да ће то бити једна квалитетна стратегија, казао је Марђоновић.

Нагласио је да иако превише новца није опредјељено за подршку микро, малим и средњим предузећима, постоји више начина да им се пружи помоћ.

-Програмима паметне специјализације, различитим синергијама, пројектима да се то повеже, и да се направи полуга за развој, казао је он.

Херцег Нови, како је рекао Марђоновић, има истакнуту чланицу Занатске коморе.

-У Херцег Новом имамо предсједницу Удружења кројачица више моде која је прошла све програме обуке за мајсторски испит, госпођу Раду Вујичић. Она је важна карика да се локално занатство представи на прави начин, са туризмом и свим гранама које повлачи, да се направи једна добра платформа за локалну привреду па и цијелу Црну Гору, закључио је Марђоновић.

Округлом столу присуствовали су и проф. др Анђелко Лојпур, проф. др Никша Гргуревић, секретар за туризам, економски развој и инвестиције Ненад Витомировић, савјетница за предузетништво Дарија Банићевић, програмска менаџерка уније младих предузетнка Јелена Фуштић, консултант за област креативних индустрија, Ина Пламенац, кројачица високе моде, Рада Вујичић, испред НВО Центар за подршку Бранка Мрачевић, испред компаније 4Футуре, Филип Шоћ и Миа Ћаласан, као и представник Привредне коморе Веселин Драгићевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here