Јадран шампион, Младост седма

Фото: ПВК Јадран

У Требињу је завршен  турнир  Олимпијских нада у ватерполу за селекцију нада (играчи рођени 2011. године и млађи). Овај турнир од петка до данас организовао  је ВК Јадран умјесто на Шкверу у Требињу у циљу популаризације ватерпола у региону.

На турниру је учествовало 12 екипа које су биле подијељене у двије групе. У групи А играли су: Јадран Херцег Нови, Аквартик Верде (Подгорица), Будва, Јадран (Сплит), Никшић и домаћи Леотар (Требиње). У Б групи су : (Бијела), Приморац (Котор), Морнар (Сплит), Раднички (Крагујевац), Приморац (Котор), КПК (Корчула) и Будућност (Подгорица). 

Ватерполисти Јадрана су освојили прво мјесто. Јадран је  у групи побиједио  Леотар  14:5, Акватик Верде 18:4, Будву 13:5,  Јадран (С) 20:2, Никшић 17:2. До злата су млади Јадранаши дошли побједом над Приморцем 14:3.

Екипа Младости из Бијеле у групи је  постигла  следеће резултате: Морнар (Сплит) 6:6,   Раднички (Крагујевац) 5:4,  Приморац 7:13,  КПК 0:10  и Будућност  2:7.

Приморац је против Будућности играо 7:3, са Радничким 11:8, а против Морнара 10:7.

Остали резултати у А групи: Никшић-Јадран Сплит) 7:5, Леотар –Будва 10:8, Јадран (Сплит)-Аквартик Верде 6:4, Никшић-Леотар 6:5, Аквартик Верде-Никшић 6:2.

У Б групи КПК-Раднички 7:5, КПК-Морнар 9:3, Будућност-Раднички 6:4, Будућност-Морнар 6:4.

ВК Младост

У утакмицама за пласман за 11. мјесто Леотар-Раднички 11:7, за 9. мјесто  Јадран (Сплит)-Морнар, за 7. мјесто Младост-Никшић 6:5 за 5. мјесто Акватик Верде-Будућност 5:4, за 3. мјесто Будва-КПК- 7:3  и за 1. мјесто Јадран –Приморац 14:3 (1:1, 4:1,  2:1, 7:0)

Прво мјесто за Јадран су освојили: Стефан Врећа, Немања Дамјановић, Алекса Савичић, Андрија Суботић, Урош Сијерковић, Акекса Чуровић, Алекса Ивовић, Марко Павловић, Василије Злоковић, Урош Живаљевић, Сергеј Радевић, Павле Наумовић, Урош Самарџић, Матеја Кишић и Борис Мрачевић.

Тренери Зоран Ивановски и Филип Андрић.

За најбољег играча турнира проглашен је Алекса Ивовић из Јадрана који је на тај начин наставио породичну традицију добрих игара оца Благоја и стрица Александра. Најбољи стријелац турнира са 28 голова је Андрија Суботић такође  из Јадрана.

Екипа  Младости, када су регионална  такмичења у питању са видним напретком и најбољим пласманом  а то је 7. мјесто , у Требињу је наступала у следећем саставу:

Богдан Вујадиновић, Вук Тројановић,  Иван Ивановић, Душан Илић, Лука Вујовић, Предраг Видаковић, Ивона Желалић, Саво Кривокапић,  Љубомир Вујошевић, Војин  Квештек,  Немања Ашанин,  Силвијо Зорнија, Урош Деретић, Урош Станичић Ален Мучић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here