Јадран поразом препустио Приморцу прво мјесто у лигашком дијелу Купа

Foto: PVK Jadran

Од доласка Ранка Перовић на клупу Приморца екипа из Котора постиже одличне резултате посебно у Купу. То је вечерас потврдио бранилац трофеја у дуeлу на Шкверу побједивши домаћи Јадран 15:12 (3:3, 4:3, 3:4, 5:2). Освојили су прво мјесто у лигашком дијелу са 13 бодова и играће 22. децембра са Јадраном у финалу за први трофеј у овој сезони.

У првој четвртини Јадран је три пута имао предност. Стријелци за Јадран били су Мартин Гардашевић, Данило Радовић и Матија Сладовић. За Приморац стријелци су били Вук Драшковић два пута и Петар Вујошевић.

Почетком друге четвртине, Приморац је преко Марка Мршића повео 4:3. У том дијелу игре домаћи су дјеловали безидејно у нападу, па се у стријелце уписао и Вук Драшковић за 5:3. Новљанин Филип Гардашевић је донио свом новом клубу плус три – 6:3. Јован Вујовић је смањио на 4:6, али је већ у следећем нападу Ђорђије Станојевић био прецизан – 7:4. До краја полувремена, Јадран је преко Данила Радовића и Павела Калтурина стигао до 6:7.

И у другом дијелу утакмице одбране нијесу биле на висини задатка. Приморац преко Марко Мршић је повео 8:6, Џејк Мускат смањује на 7:8, Ђорђије Станојевић узвраћа за 9:7, а Данило Радовић оставља свој тим у игри 8:9. Послије петерца Данила Радовића резултат је 9:9. Приморац се није предавао, а стијелац је Угљеша Вукасовић. У самом финишу, треће четвртине изједначио је на 10:10 Данило Радовић.

У последњој четвртини дошло је до расплета. Јован Вујовић је донио предност Новљанима – 11:10, а Бојан Пауновић изједначење – 11:11. И Радовић је погодио за 12:11, а Вук Драшковић за 12:12. Драшковић је донио предност Которанима 13:12. На три минута прије краја, Филип Гардашевић је био прецизан за 14:12. Аљоша Мачић поставио је коначан резултат 15:12 за Приморац.

Голове за Јадран, постигли су: Данило Радовић пет, Јован Вујовић и Мартин Гардашевић по два, Павел Калтурин, Џејк Мускат и Матија Сладовић по један.

Голове за Приморац, постигли су: Вук Драшковић пет, Филип Гардашевић, Ђорђије Станојевић и Марко Мршић по два, Аљош Мачић, Угљеша Вукасовић, Бојан Пауновић, Петар Вујошевић по један.

Табела: Приморац 13, Јадран 10, Будва 3 и Катаро без бодова.

Ватерполисти Јадрана прилику за поправни имаће 22. децембра. Трофеј у Купу Црне Горе брани Приморац, а шампионски трон, Јадран из Херцег Новог.

Прије тога у лигашком дијелу Купа сутра играју Будва-Катаро у 5. колу. Последње, 6. коло лиге Купа на програму је 17. децембра кад Јадран дочекује Будву, а Катаро Приморац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here