Јадран побиједио Југ на Шкверу и најавио добру сезону

Дмитри Холод - Фото Вук Илић

Пред пуним трибинама базена на Шкверу, Јадран је побједом против дубровачког Југа  званично отворио сезону 2023/24.  Резултат у овој пријатељској утакмици био је 12:8 (3:1, 4:3, 1:2, 4:2). У екипи Јадрана, коју чекају бројна такмичења,  су  и три нова лица, један повратник и двојица интернационалаца.

Новљанин и Јадранаш Бојан Банићевић се из Црвене звезде вратио у клуб у коме је почео каријеру, док ће капицу Јадрана први пут обући руски репрезентативци – Дмитри Холод, који је у претходној сезони наступао за Шпандау из Берлина, те Иван Нагаев, који је дошао из будимепштанског Вашаша, и то након освајања Еврокупа.

За Јадран ће и наредне сезоне играти голмани Дарко Ђуровић и Илија Радовић, Урош Вучуровић, Лазар Вукићевић, Јован Вујовић, Данило Радовић, Мартин Гардашевић (капитен), Матија Сладовић, Матеј Чарај, Василије Радовић, Страхиња Гојковић и Радзивон Зиузин. У конкуренцији за сениорски тим биће и млади играчи Данило Ступар, Дамјан Вујичић, Давид Стевовић, Мелдин Хаџић, Душан Вуковић, Никола Петровић, Радивој Радановић, Петар Поповић и Тадија Матијашевић.

У односу на минулу сезону Јадран су напустили Ђуро Радовић, који ће  играти за имењака из Сплита, као и руски интернационалац Павел Халтурин.

У стручном штабу су Петар Радановић (главни тренер), Лазар Вуксановић (помоћни тренер и тренер голмана), Филип Андрић (помоћни тренер), Никола Мијановић (помоћни тренер) и Ивица Сјеклоћа (кондициони тренер), док медицински тим чине доктор Предраг Дабовић и физиотерапеут Дејан Михајловић.

Нови Јадранов тим је против Југа најавио лијепу сезону, а Дмитри Холод да је право појачање – са четири гола био је најефикаснији играч меча. Иван Нагаев се представио са два поготка, колико је уписао и Јован Вујовић. По једном у стријелце су се уписали Урош Вучуровић, Мартин Гардашевић, Страхиња Гојковић и Радзивон Зиузин.У екипи Југа три гола Рина Бурића, два Ханеса Даубеа, по један Филипа Кржића, Марка Жувеле и Ивана Вукојевића.

На полувремену вечерашњег меча, Јадран је наградио тројицу чланова кадетеске репрезентација Црне Горе, која је овог љета постигла велики успјех на Европском првенству освајањем сребрне медаље – Луку Тодоровића, Ђорђа Копривицу и Стефана Вранеша, којима је предсједник клуба Боро Лучић уручио пригодне поклоне.

Посебан поклон и посебан наклон навијача добила је једна дјевојчица – Вјера Булајић, која већ пет година успјешно тренира и такмичи се са дјечацима, са којима је и освојила прегршт медаља на домаћим и међународним такмичењима. Како након 15. године, према правилима, дјевојчице више не смију да тренирају и такмиче се са дјечацима, Вјера ће своју спортску каријеру наставити управо у дубровачком Југу, док ће дио тренинга обављати у свом Јадрану.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here