Измијењен режим саобраћаја на ривијери до првог септембра

Ривијера

Припадници Службе комуналне полиције у јеку туристичке сезоне без већих проблема одржавају комунални ред у координацији са другим службама и институцијама система.

Према ријечима начелника Службе комуналне полиције Борислава Обрадовића, од укупног броја примљених позива у претходном периоду, 65 позива односило се на непрописно паркирање:

– Имамо доста несавјесних возача који непрописно паркирају, на јавним зеленим површинама, предвиђена за коришћење градског превоза, мјестима која су обиљежена за лица са инвалидитетом.

Има доста притужби грађане на гужве кроз град, на трајактном прелазу, застоји аутобуса су чести, а магистралом је доста возила у транзиту. Проблем је што су једносмјерне улице, нема мјеста за паркирање и возачи остављају возила гдје не би требало.

Колективни су годишњи одмори у Италији, велики број возила је у проласку, па је и то у августу појачало гужве на магистрали на граничним прелазима и прилазима трајекту, објашњава Обрадовић.

Он додаје да је општинском Одлуком регулисано да од 10 до 16 часова на територији Баошића и Бијеле није дозвољена вожња, као и од 19 до 01 час након поноћи.

– Од Кумбора до Ђеновића једносмјерна је улица из правца Херцег Новог, док је кроз Баошиће и Бијелу двосмјерена улица. Службеници обилазе ривијеру свакодневно, кажњавају власнике возила и остављају обавјешетења да помјере возило ако је остављено на мјесту, које није предвиђено општинском Одлуком у пјешачкој зони и улицама, гдје је забрањено паркирање  и пролаз возилима у одређеним периодом. То су зоне  са измијењеним режимом саобраћаја, који је на снази од 1.06.  до 1. 09. гдје је забрањен улазак возилима, осим возилима  за потребе комуналних дјелатности и са првенством пролаза и под пратњом.

Херцег Нови је миран град нема потребе за асистенцијом Управе полиције, ми то сами за сада завршавамо. Угоститељски објекти раде до један час након поноћи. Има оправданих  захтјева. Ми поступамо по пријавама и закону, оцјењује Обрадовић.

Службеници комуналне полиције су током прошлог мјесеца имали 582 комунална надзора, од чега се 385 односило на комуналну област, шест на депоновање отпада и 191 на саобраћајну област.

-Упућено је 35 дописа. Мјере наређења су коришћене приликом 200 надзора, што је 34,36 одсто од укупних надзора. Од 582 надзора 86 је резултирало издавањем прекршајних налога и то из саобраћајне области 81 у новчаном износу од 4 760 еура и пет из комуналне области у износу од 3 850 еура. То је 13,74 одсто од укупног комуналног надзора, навео је Обрадовић.

Свакодневне су и пријаве за буку из угоститељских објеката, гдје се изводи музика. Једна пријава је била основана, гдје је угоститељ санкционисан који је  изводио музику ван дозвољених граница, преко 65 децибела. Службеници комуналне полиције свакодневно и свако вече у више наврата обилазе угоститељске објекте  у којима уређајем фономјер  обављају контролу и мјерење буке.

Обрадовић је назначио да се за сваку пријаву пише службена забиљешка и прилаже фотографија фономјера, са измјереном јачином буке. Сваки угоститељски објекат који изводи музику обавезан је да посједује лимитатор буке.  Казне за правно лице су прописане од 2 000 до 20 000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here