Изложба “Подводни културни предјели Црне Горе” на платоу испред зграде Општине

У оквиру манифестације “Подводни културни предјели Црне Горе” на платоу испред зграде Општине Херцег Нови изложено је осам двојезичних панела, од којих шест обрађују по један локалитет црногорског приморја – пароброд Тихани (Херцег Нови), авион Спитфире (Херцег Нови), француски разарач Даг (Бар), увала Биговица (Бар), торпедни брод 76Т (Херцег Нови), саопштено је из локалне управе.

Носиоци пројекта су Поморски факултет УЦГ из Котора, Поморски музеј и Лабораторија за археологију поморства, а организатор програма у Херцег Новом је општински Секретаријат за културу и образовање (Култура и млади Општина Херцег Нови).

Као што је раније најављено, циљ пројекта је у потпуности освијетлити и учинити доступним разноврсне културно-историјске аспекте подводне културне баштине Црне Горе, али и промовисати технологије и науке за истраживање подморја.

Сви они који желе да „зароне“ у виртуелну стварност подморја Црне Горе имаће прилику за то у суботу, 3. јуна, од 10:00 до 18:00 часова у Дворани Парк.

Вече са истраживачима – Драганом Гачевићем, Синишом Луковићем и Дарком Ковачевићем биће приређено у понедељак, 5. јуна, у Дворани Парк од 19:00 сати.

Дан касније, у уторак 6. јуна, премијерно ће бити приказан филм о броду Тиханy, а почетак пројекције је у 19:00 сати у Дворани Парк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here