Изградња Аутобуске станице и Олимпијског базена у Игалу биће кандидовани за капитални буџет државе

До 19. децембра траје Јавна расправа о Одлуци о програму уређења простора Општине Херцег Нови за наредну годину, којим су обухваћени многи значајни пројекти.

Осим пројеката чија је реализација почела, попут изградње саобраћајнице и водоводне мреже на Луштици, Општина Херцег Нови ће за финансирање из капиталног буџета државе предложити још неколико важних инфраструктурних пројеката.

Секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш међу најважније издваја наставак изградње нове Аутобуске станице и Олимпијског базена у Игалу.

-Од пројеката које предлажемо за наредну годину за капитални будзет државе, који још није усвојен, су  Фаза 2 главне Аутобуске станице; за уређење терена и само опремање планирана су средства од око 3, 5 милиона еура. Затим, јако битна и лијепа ствар је и Олимпијски базен у Игалу. Недавно је објављено идејно рјешење које је јако добро, и сигуран сам да ће као такво ући у капитални буџет за наредну годину, а можемо очекивати већ наредне године и тендер за извођача радова.

За финансирање из капиталног буџета државе у наредној години, Општина Херцег Нови ће предложити и реконструкцију саобраћајнице од скретања за Њивице до граничног прелаза Кобила, на којој ће претходно бити изграђена јавна расвјета.

-Један од пројеката који ћемо кандидовати за капитални буџет је и реконструкција магистралног пута од скретања за Њивице до граничног пралаза са Хрватском. За ту дионици управо ових дана доносимо одлуку о избору извођача за изградњу јавне расвјете. За те радове је био расписан тендер од 160 000 еура,  пристигло је пет или шест понуда, и ускоро ћемо знати ко ће изводити те радове. Након тога логично би било да се уради и реконструкција, односно асфалтирање цијеле те дионице, и то ћемо кандидовати за капитални буџет, најавио је Велаш.

Од пројеката који треба да се реализују из буџета Морског добра, наредних дана би требало да буде изабран извођач радова рекострукције шеталишта од Мељина до хотела “Плажа”.

2 COMMENTS

  1. Ovo je strasno, sve hoce da prave a nemaju uslova za bilo kakva planiranja. Osnovno pravilo je dovesti PUT DO TIH institucija, prave Autobusku i bazene bez puta. Kad je sezona i pozelis da odes na neku utakmicu, NIKAKO NE POMISLJAJ DA IDES KOLIMA.
    Zasto ne pravite obilaznicu koja bi povezala sela Ratisevinu sa Trebesnicom i Zelenikom….mislite o tome !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here