ИЗБОРИ 2021: РЕАГОВАЊЕ КОАЛИЦИЈЕ „НИ ЛИЈЕВО, НИ ДЕСНО, ПРАВАЦ НОВИ“ НА САОПШТЕЊЕ ОО ДПС

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ 2021.

На саопштење ОО ДПС https://rthn.co.me/izbori-2021-oo-dps-herceg-novi-lokalna-vlast-najavljivala-izgradnju-centra-za-starije-i-nemocne-obecanje-nije-ispunjeno/ реаговали су из Коалиције „Ни лијево ни десно.Правац Нови“.

Као и сваку досад саопштену неистину херцегновског ДПС-а и посљедње објављену о неиспуњеним обећањима за старију популацију лако је оголити у свом њеном жалосном лицемјерју.
Али прије него што оповргнемо неистине изречене у њиховом саопштењу, подсјетићемо да су управо они ти који и најосјетљивију популацију политикантски инструментализују.
Да је то тако, најрјечитије говори случај Дома старих у Никшићу, који је претходна ДПС власт обећавала од 2015. године, а није отварала све до локалних избора у Никшићу 2021. године.
Такав однос према старијој популацији је нешто што је старија популација препознала у Никшићу и казнила ДПС власт за такво понашање.
Препознаће то и грађанке и грађани Херцег Новог, уствари већ препознају, пошто се увјеравају да се сваке од категорија становништва сјетите тек пред изборе, у овом случају локалне, у Херцег Новом.
А управо је Херцег Нови општина којој се не може замјерити због одсуства адекватног односа према старијој популацији јер смо једна од ријетких општина у којима је омогућен бесплатан превоз за најугроженије пензионере, обезбијеђена њега геронтодомаћица кроз пројекат „Њега старих лица“, плаћене просторије за рад удружења пензионера, обезбијеђене накнаде за рад њихових удружења… Исплаћивале су се и једнократне помоћи у случају потребе, за лијечење и сл.
О односу актуелне локалне управе и пензионерске популације говори и чињеница да и сами представници Удружења пензионера Херцег Нови истичу да имају веома добар однос са локалном управом, која на различите начине помаже ову категорију становништва, не чекајући изборе да им изађе у сусрет, што ви чините, без изузетка – свуда гдје сте власт.
Увијек је, од стране самих пензионера, похваљена сарадња са локалном управом. Јер ми одржавамо редовне састанке са руководством удружења пензионера, на којима се, ако нисте знали, саопштавају потребе и дају рјешења. Ми се о свему са пензионерима договарамо, за разлику од вас који их користите у политикантске сврхе што сте учинили и у посљедњем саопштењу.