ИЗБОРИ 2021: КРИВОКАПИЋ – УДВОСТРУЧИЋЕМО БУЏЕТ ЗА СОЦИЈАЛНА ДАВАЊА

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ 2021.

С обзиром на изузетно лоше социо-економско стање грађана Херцег Новог, погоршано кризом изазваном пандемијом, неопходно је да удвостручимо буџет за социјална давања, на чему ћемо инсистирати уколико будемо на власти у Херцег Новом”, саопштила је кандидаткиња за одборницу са листе Црно на бијело – Може Бокешки Нина Кривокапић.

У цивилозованим и европским друштима, разумијевање општина за најрањивије категорије је на много озбиљнијем нивоу. ,,То је нешто ка чему стремимо, гдје постоји доста предлога на чијој реализацији можемо одмах почети да радимо. Садашње цијене студентских карата, на релацији Херцег Нови-Котор превисоке су, изборићемо се да буду снижене. Један од начина је да покушамо да постигнемо споразум између компаније “Блуе Лајн” и Општине Херцег Нови. Осим тога, омогућићемо бесплатан јавни превоз старијима од 65 година”, наводи Кривокапић.

Из ове коалиције желе и да измијене Одлуку о стипендирању студената послије завршетка прве године студија. ,,Тако бисмо им омогућили да умјесто досадашњег износа од 63, примају помоћ при студирању у износу од 80 еура. Сматрамо да је за младе од великог значаја именовати координаторе општине за афирмацију рада са младима у омладинским клубовима. На тај начин залажемо се за јачање активизма и друштвене партиципације код младих”.

Та коалиција ће, истиче Кривокапић, посебну пажњу усмјерити на подршку паровима. ,,Финансијски ћемо помоћи вјештачку оплодњу. Нарочито ћемо бригу посветити потребама новорођенчади, издвојићемо по 500 еура за свако, а мајкама ћемо омогућити да, по основу рођења дјетета, добију веће накнаде од оних утврђених Законом, које тренутно износе 79 еура”.

Кривокапић напомиње да ће им један од кључних циљева бити удвостручење буџета за социјалну помоћ. ,,Утврдили бисмо јасне критеријуме, како бисмо избјегли злоупотребе. Угроженима ћемо повећати новчану помоћ. Наш циљ је да стварамо Херцег Нови као општину која брине о сваком појединцу. Црно на бијело, може бокешки”, закључује Кривокапић у саопштењу.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here