ИЗБОРИ 2021: ХИРУРГ СТЕФАН КМЕЗИЋ ПОДРЖАО НОВСКУ ЛИСТУ

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021.

Стефан Кмезић је специјалиста опште хирургије из Херцег Новог гдје је завршио основну и средњу школу као носилац дипломе Луча. Медицински  факултет у Београду завршио је 2010. гдје је и данас запослен као асистент на предмету Хирургија са анестезиологијом и као секретар катедре за специјалистичку наставу на предметима опште и абдоминалне хирургије.

Запослен је на Клиници за дигестивну хирургију – Прва хируршка клиника Клиничког центра Србије. Члан је великог броја стручних удружења и стипендиста Европског удружења ендоскопских хирурга.

Као потомак Св Севастијана Дабовића из Сасовића, првог свеца на територији УСА, учествовао је у братимљењу калифорнијског града Џексона и Херцег Новог, а чија сарадња у будућности  подразумијева могућност стипендијског боравка младих Новљана у овој америчкој држави.

Кмезић је у саопштењу навео:

“Подржавам Новску Листу јер сматрам да локалне  странке морају да буду задња линија у одбрани права Новљана да имају адекватну здравствену заштиту кроз враћање пређашњег статуса  градске Болнице у Мељинама и спрјечавање потенцијално неуспјешне приватизације Института у Игалу. Враћање старог сјаја овим гигантима омогућило би повратак великог броја здравствених радника из Новога који своје каријере граде у различитим крајевима Европе и свјета”.