Интензивирати мјере и активности за успјешно одвијање љетње туристичке сезоне

Фокус друге сједнице Координационог тијела за припрему и праћење одвијања туристичких сезона, којом је предсједавао министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Владимир Мартиновић био је на љетној туристичкој сезони и активностима које прате реализацију плана припреме љетње туристичке сезоне, саопштено је из овог ресора.

Како је на сједници казао министар Мартиновић, приликом израде Информације о резултатима претходне љетње туристичке сезоне препознати су бројни изазови који су пратили њено одвијање.

– У циљу превазилажења тих изазова и минимизирања негативних ефеката на сезону, у највећој мјери, од надлежних институција се очекује да интензивирају и благовремено предузму мјере, како би љетња туристичка сезона била успјешна. Имајући у виду да је туристички производ комплексан и зависи од бројних чинилаца, координирана активност институција и предузећа је неопходна за постизање задовољавајућих резултата – казао је он.

Мартиновић је напоменуо да ће се кроз рад Координационог тијела у континуитету пратити стање на терену и предузимати конкретне активности у складу са околностима, тренутним захтјевима и потребама туристичке привреде.

– Анализирајући информације и најаве гостију, које су достављене у дијелу букинга хотела и закључених уговора туристичких агенција, очекивања су да ће овогодишња туристичка сезона бити добра, што ће се рефлектовати кроз повећање туристичког промета и прихода од туризма. Сматрам да, без обзира на то да ли ћемо премашити прошлогодишњу цифру долазака и остварених ноћења, требамо пружити квалитетан туристички производ, који ће Црну Гору пласирати у ред високо позиционираних туристичких дестинација – истакао је министар Мартиновић.

Генерална директорица Министарства туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Светлана Шљиванчанин, која је и секретарка Координационог тијела, истакла је да је љетња туристичка сезона већ почела, да је прате изазови из претходних година, као и нови, које морамо заједно рјешавати у циљу квалитетније туристичке понуде.

Сви изазови су евидентирани Планом припреме љетње туристичке сезоне, одређени носиоци активности и утврђени рокови за реализацију Плана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here