ИНСТИТУТУ „ДР СИМО МИЛОШЕВИЋ“ ПРИЗНАЊЕ ЗА АФИРМАЦИЈУ ЗДРАВСТВЕНОГ ТУРИЗМА

Призање за допринос афирмацији здравственог туризма  у протеклом периоду уручено је представницима Института „Др Симо Милошевић“ на 10. Регионалној конференцији здравственог, велнес и СПА туризма, одржаној минулог викенда у Бечићима.

Поред Института, предсједник организационог одбора Влатко Стијеповић пригодна признања уручио је још и Привредној комори Црне Горе, Унији послодаваца, као и заслужним појединцима из земље и иностранства, саопштено је из Министарства економског развоја.

Кључна тема конференције било је представљање Програма развоја здравственог туризма, који је Влада Црне Горе усвојила средином октобра. Конференцију је организовала Медикал СПА Асоцијација Црне Горе у сарадњи са Кластером здравственог туризма Црне Горе и уз подршку Министарства економског развоја.

– Наша земља богата је потенцијалима који представљају кључне предуслове за развој здравственог туризма, а усвајање стратешки значајног документа какав је Програм развоја здравственог туризма Црне Горе 2021-2023. године с Акционим планом до 2023. године је нешто на чему ће се темељити све даље активности – стоји у саопштењу. 

Овогодишња конференција под називом „Здравствени туризам – Пут за цјелогодишњи туристички производ“, окупила је угледне домаће и иностране стручњаке, оперативце и консултанте из подручја медицине и туризма, представнике хотелијерске и велнес индустрије, који нуде одговоре на нека од кључних питања о фазама развоја здравственог туризма у Црној Гори и региону.

Представница Министарства економског развоја, Сандра Бојанић, је током Конференције говорила о значају развоја здравственог туризма, представљајући неке од активности које ће МЕР у сарадњи са осталим заинтересованим странама реализовати у наредном периоду, како би у годинама које слиједе Црну Гору позиционирали као препознатљиву здравствену дестинацију.

Управо због значаја какав има Програм развоја здравственог туризма, његово представљање је било централна тема овог догађаја, а говорило се и о изазовима којима је потребно одговорити у циљу што боље примјене документа.

Министарство економског развоја, осим овог, посебну пажњу посвећује изради других стратешки значајних докумената, посебно водећи рачуна о томе да све планиране активности буду синхронзоване како би у наредним годинама на најбољи начин обликовале туристичку понуду Црне Горе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here