Импресивни пејзажи и богата гастрономија привлаче туристе из Аустрије

Туристичка понуда Црне Горе представљена је у Бечу 15. новембра на догађају који је организовала Национална туристичка организација.

Како је саопштено из НТО, поред презентације туристичких новитета, новинари су уживали у дегустацији аутентичне црногорске хране и вина, што је додатно обогатило догађај, дајући новинарима прилику да се боље упознају са богатом гастрономском понудом Црне Горе.

Током догађаја је организована и наградна игра у оквиру које је новинарка дневног листа „Kurier“, Мануела Ебер, освојила петодневни аранжман у хотелу Kаса дел Маре. Иако је већ боравила у Црној Гори, изразила је одушевљење због наградног путовања, наглашавајући љубазност људи, импресивне пејзаже и богату гастрономију.

Мануела Ебер, новинарка дневног листа „Kurier“

– У Црној Гори ме највише одушевила изузетна атмосфера и срдачност људи, јер њихова пријатељска нарав стварно чини боравак посебним. Пејзажи су очаравајући, а поглед који се пружа између мора и планина оставља без даха. Сигурна сам да ће ово путовање, као и претходно, бити незаборавно искуство – казала је Ебер.

Уредник дневног листа „Kurier“, Аксел Халбхубнер, нагласио је да је током боравка у Црној Гори уживао у комбинацији мора и планина.

– Бококоторски залив представља најљепше мјесто на Медитерану, са којег се пружа предиван поглед на планинску регију. Осим тога, посјетили смо и планине које нуде бројне активности, попут рафтинга, кајакинга и планинарења. Црна Гора је заиста скривени драгуљ – казао је Халбхубнер.

Уредник аустријске медијске куће „Regional Medien Austria“, Адриан Лангер, похвалио је догађај као фантастичну прилику за боље упознавање Црне Горе, док је новинар дневног листа и портала „Salzburger Nachrichten“ Хелмут Крецл изразио одушевљење подсјећајући се претходне посјете Црној Гори.

– Осјећао сам се као да путујем кроз вријеме, јер ме презентација, дегустација вина и хране подсјетила на моје претходно путовање. Уживао сам на овом догађају и једва чекам да поново посјетим Црну Гору – истакао је он.

Догађају су присуствовали представници значајних аустријских медија, као и прва савјетница у Амбасади Црне Горе у Аустрији, Станица Анђић.

Аустријски новинари су сагласни да Црна Гора представља атрактивну дестинацију са широким спектром искустава, те су многи исказали интересовање да учествују у студијским посјетама које ће бити организоване у 2024. години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here