„Игало“ са Брновићем до нових успјеха

Фудбалери „Игала“ требало је да данас стартују у новом првенству Друге лиге, али због немилог догађаја на Цетињу, почетак је одложен за три дана. Први ривал у првенству у сриједу, 17. августа је новајлија у овом рангу такмичења. екипа “Никшића”.

Нови шеф стручног штаба Иван Брновић рекао је да је циљ његове екипе у предстојећем мечу против „Никшића“ да на старту пружи добру партију и да нову сезону започну освајањем прва три бода.
-Очекивања у клубу као што је „Игало“ су увијек велика, па је тако и пред овај меч којим започињемо нову сезону. Наш циљ је да пружимо добру партију, да контролишемо игру и доминирамо на терену. Знамо шта нас чека на Солилима, познато нам је да је ”Никшић” неугодна и дисциплинована екипа, састављена од добрих појединаца, која има организовану одбрану и ефикасну транзицију са изузетним прекидима. Играћемо нашу игру коју смо спроводили на припремама минулих седмица. Улазимо физички спремни, а што се тиче оптималне форме, на то утиче више фактора и није добро да смо у врхунској форми већ на старту сезоне. Очекујем да ћемо игру кроз првенство надограђивати, рекао је Брновић за наш портал.

У цјелости је одрађен предвиђен план припрема, а у првом сусрету ће фалити неколико играча.

-Због озбиљније повреде у првих пет-шест кола не можемо да рачунамо на Кристијана Шкрељу. Због преношења картона из прошле сезоне у првој утакмици у сриједу не можемо рачунати на голмана Елдина Бечића и Аргентинца Августина Кордобу, а због техничких питања под знаком питања је и наступ Јапанца Ју Хорика. Међутим, имамо велики фонд од 28 играча који су одрадили припреме на једном високом ниво и ту не би требало да буде проблема, сматра Брновић.

Њему ће у стручном штабу помагати Петар Гушић, тренер голмана је Лазар Мићуновић, а у стручном штабу је и Мехо Муратовић.
-Могу рећи да сам задовољан својим сарадницима. Петар Гушић је познато фудбалско име које је везано за овај град. Ријеч је о човјеку који посједује велико фудбалско знање. Доскора је у „Игалу“ био и Јован Симовић који нас је, због својих обавеза, напустио. Сви треба да допринесу да „Игало“ и даље буде расадник младих играча, а ако се укаже прилика и да се домогне пласмана у већи ранг.

О шансама за висок пласман може се говорити после седам-осам кола, истиче Брновић.

-Задовољство ми је што сам дошао у клуб са великом традицијом и што сам дио овог пројекта, јер град као Херцег Нови заслужује боље мјесто у црногорском фудбалу. Настојаћемо да остваримо жеље навијача “Игала”. Радићемо темељно и постепено, стрпљиво и са пуно ентузијазма. Рад и струка донијеће добре резултате, у то не сумњам. Сигуран сам да сам око себе окупио групу људи која ће заједно са предсједником клуба Зораном Кривокапићем и секретаром Зораном Његовцем, моћи то све да изнесе.

У новој сезони која траје 36 кола Иван Брновић рачуна на следеће играче: Елдина Бечића, Александра Кулиновића, Стефана Кривокапића (голмани), Стефана Дајевића, Николу Косаћа, Немању Петровића, Милоша Грбића, Луку Булатовића, Николу Поповића, Луку Живковића, Августина Кордобу, Ју Хорикеа, Миодрага Копривицу (капитен), Милоша Ђурђевића, Андрију и Уроша Вујичића, Балшу Радовића, Милоша Перовића, Милована Илића, Василије Ђедовића, Милоша Илића, Кристијана Шкрељу, Бојана Копитовића, Стефана Перовића,Бобана Ђорђевића, Ранка Лепетића и Стефана Кулиновића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here