„И ја имам право на срећу“  конкурс НВО „Зрак сунца“ уз  Свјетски дан дјетета

Фото: Илустрација (Pixabay)

Поводом Свјетског дана дјетета, 20. новембра, херцегновска НВО „Зрак сунца“ осмислила је и реализовала пети литерарни конкурс за ученике од шестог до деветог разреда основних школа у нашем граду на тему „И ја имам право на срећу, љубав“. Прозни и поетски одговори стигли су из све четири основне школе и потврдили таленат, фино размишљање наших основаца, неријетко и дубоку проживљеност онога о чему су писали, али и одличну сарадњу са наставницима који предају матерњи језик.

За прозне радове додијељене су три а за поетске четири награде. Софија Дабовић, из ОШ „Орјенски батаљон“освојила је прву, Вук Вуковић, из  ОШ „Илија Кишић“ другу, а Теодора Ђурђевић, такође из  ОШ“Дашо Павичић“ трећу награду. Сви су ученици осмог разреда.

Међу ученицима који су на задату тему одговорили стиховима, првонаграђени је Вук Јаничић, ученик осмог разреда у школи „Милан Вуковић“. Два су равноправна друга мјеста, а заслужили су их Милица Костић, ученица деветог разреда ОШ „Дашо Павичић“ и Ђорђе Вуксановић, ученик осмог разреда школе „Илија Кишић“. Трећа награда за поезију припала је Мили Петровић из седмог разреда школе „Орјенски батаљон“.

Највише, седам радова, стигло је на конкурс из ОШ „Илија Кишић“ а било их је укупно 17 информише председница НВО Зрак Сунца, Љиљана Крстић. Према њеним ријечима сви су ученици заслужили похвалу и још снажнију подршку да и даље пишу, а наставници захвалност за његовање и усавршавање њиховог талента и знања. Крстић захваљује свима  који су учествовали на конкурсу и помогли у његовој реализацији.

Радове пристигле на конкурс оцјењивале су  новинарке Жељка Чепић, Мира Потпара, Бранка Денда и Витка Вујновић.

Награде, књиге и плакете, као и дипломе- захвалнице, биће  уручене сутра (20. новембар)  у кино Сали ОШ „Дашо Павичић“ у 17 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here