И даље неизвјесно гдје ће ђаци из Игала похађати наставу

Због неусловности просторија у Игалу, Министарство просвјете, као и менаџмент ОШ „Дашо Павичић“, дефинитивно су одустали од даље организације наставе у том подручном одјељењу, јер не могу да гарантују сигурност ученика.

Родитељи сада, уз подручно одјељење у Суторини, имају још опција за наредну школску годину, прича за РТХН в.д. директорица Босиљка Перуновић.

Босиљка Перуновић, вд директорица ОШ „Дашо Павичић“

– Министарство је дало предлог да шест одјељења из Игала пређу у простор школе „Милан Вуковић“, која у другој смјени има сасвим довољан број учионица да и наша дјеца тамо бораве. Заједно са њима прешле би наше учитељице, био би неко из управе школе или стручни сарадник који би имао своју просторију и коорднисао са колегиницама, а такође, била би и хигијеничарка – наводи она.

Након састанка са управом школе и стручним сарадницима, представници родитеља одбацили су предлог Министарства за прелазак ђака у школу на Савини, па је проблем враћен на почетак.

– Размишљали смо да пробамо да промјенимо распоред у матичној школи и понудили смо им да дјеца из Игала, тих шест одјељења, буду од 15:20, у трећој смјени, до 18:30 у случају да имају четири часа, а пошто четврти разреди имају некад и пет часова, да дођу на претчас или остану час дуже у школи – прича Перуновић.

Неколико представника родитеља и даље инсистира на реновирању подручног одјељењау које су годинама улагали. Међутим, до сада су само реновиране учионице, али објекат је у руинираном стању, наводи Перуновић, а његова санација била би јако скупа инвестиција, коју спречава правни статус Института „Др Симо Милошевић“.

– Након стастанка, договорили смо се да ме контактирају и да на нивоу родитеља већински одлуче, јер сада имају те три опције. Значи, Суторина, јутарња смјена, што мислим да је много добро, јер дјеца иду ујутру у школу и имају обезбјеђен бесплатан превоз. ОШ „Милан Вуковић“ у другој смјени, без превоза, као и ова варијанта у матичној школи трећа смјена. У међувремену контактирала сам представницу родитеља, сада се већ траже неке додатне информације везане за Суторину – казала је Перуновић.

Истиче да је најважније радити у интересу дјеце и изнаћи заједничко рјешење, како би школска година почела без проблема и на задовољство свих.

У подручном одјељењу у Суторини, уз шест из Игала, остала би два комбинована одјељења, како би та школа била сачувана.

5 COMMENTS

  1. Sramota da se igraju sa djecom na takav nacin. sa dobrom organizacijom rada, sve bi se to moglo rijesiti da je srece i volje nego foteljasima je najlakse odrediti da se tako djeca preraspodjele. Pitate li se kako ce se roditelji organizovati i slati djecu na tako velike razdaljine?
    Probajte odcepiti odvode sa krova,dovedite strucno lice da se odkloni problem, dajte malo akcije i volje za napredak. Kako dodje novi funkcioner, on ima svoju ideju koja je samo nova, ne gledajuci sta najvise odgovara djeci i roditeljima. Lakse je organizovati prevoz do Petnjice, samo da se ne napravi i ne osposobi skola u Igalu. Gdje ovo idemo???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here