Хуманитарни концерт за Косово и Метохију 12. августа на Канли кули

Традиционални хуманитарни концерт за Косово и Метохију, у организацији Фондације Делије и Митрополије Црногорско-приморске, биће одржан 12. августа, на Канли Кули у Херцег Новом, са почетком у 20:30.

Продаја карата почеће већ у сриједу, 12. јула , најављују организатори, и отркивају ко ће бити учесници концерта.

-И ове године са нама ће бити наши Косовски Божури који ће нас са Павлином Радовановић, Браћом Стојковић и осталима, својим пјесмама подсјетити шта за наш – српски народ значи Косово и Метохија. 

Концертне карте ће бити у продаји од Петровдана – 12.07. 2023. године и износиће 10 еура, док ће се донаторске карте моћи купити по цијени од 5 еура. Сав приход намјењен је за наше светиње на Косову и Метохији, које су најчвршћи бедем опстанка нашег народа. За малу дјецу као и до сада улаз ће бити бесплатан!

Ово ће бити шести хуманитарни концерт за Косово и Метохију у Боки Которској и Црној Гори, подсјећају организатори.

-До сада смо имали чак четири концерта у Херцег Новом и један у Котору. Све је почело 2013. године кад смо тад захваљујући Косовским Божурима и осталим извођачима скупили 6 000 еура помоћи за обнову конака Манастира Светих Архангела код Призрена, који је постао незаобилазно мјесто за коначиште многих поклоника приликом посјете светињама Косова и Метохије. Затим  смо имали величанствени концерт 2017. године гдје смо превазишли сопствена очекивања и скупили 15 000 еура помоћи за Манастире Бањска и Драганац, који су такође последњих година, од своје обнове, опет постали мјеста сабрања, наше браће и сестара са Косова и Метохије и свих нас који долазимо на поклоњење и посјету. Већ наредне, 2018. године услиједио је први концерт у Котору који је испунио срца свих Которана, Бокеља и свих гостију који су тог дана посјетили Котор. Недуго затим, исте године, у Херцег Новом у Дворани Парк је приређен трећи концерт у нашем граду. Долазимо и до 2019. године када у Црној Гори крећу све отворенији удари на Српску православну цркву и гдје држава покушава да сруши тек израђену крстионицу на једном од најљепших мјеста у Боки Которској – Михољској превлаци.  Те 2019. године, од прикупљених 20 000 еура, поред светиња на Космету, одлучујемо да помогнемо и донацијама за обнову храма на Михољској превлаци, као и цркву Светог Ђорђа на Топлој у Херцег Новом.

Надамо се да ће сваки човјек који истински осјећа Косово и Метохију као наше извориште, мјесто које је срце и душа нашег народа, ма гдје год он живио, да се одазове и присуством овој дивној културној вечери и својим прилогом угради себе у дјелић борбе за наше Косово и Метохију. За оне који неће бити у прилици да тога дана буду присутни, припремили смо и донаторске карте, како би се што више нас укључило у ову борбу и на тај начин сви заједно из Херцег Новог и Боке Которске пошаљемо подршку нашој браћи и сестрама широм Косова и Метохије.

Изгубљено је оно само чега се одрекнемо, а ми се Космета никада одрећи нећемо!, поручују организатори хумаснитарног концерта за Косово и Метохију.

Карте ће моћи да се купе на у Херцег Новом, али и у Београд, Требињу и Подгорици.

Продајна мјеста у Херцег Новом су: код зграде Општине Херцег Нови, (послати поруку на број +381613400048), у објекту „Брза Храна 63“, Кафе бару „Кум“, Кафани „Сидро“ и у Kућанској парохији – Зеленика.

У Београду ће карте моћи да се купе у Бутику „Делије“, у Требињу у прсторијама Клуба навијача Црвене Звезде – Требиње, а у Подгорици у кафићу поред Саборног Храма Христовог  Васкрсења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here