ХОТЕЛИ У НОВОМ ПЛАНИРАЈУ НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТЕ, АЛИ УЗ ОПРЕЗ

У Херцег Новом  многи хотели раде, зимски аранжмани се тек конципирају, а њихова реализација и планови за новогодишње празнике највише зависе од  епидемиошке ситуације.

Хотел Лајтхауз (Lighthouse) у Игалу отворен је током цијеле године. Према ријечима  директора маркетинга Јована Мићуновића, овај период  је знатно лошији,  него  у ранијим годинама, када корона није била актуелна. Посјета је на прошлогодшњем нивоу.

– Једино имамо помак, што се тиче бугарског партнера, који је прије короне доводио госте за Нову годину у наш хотел. Њихово интересовање још постоји.  Уколико они  успију да продају аранжмане, могли би да кажемо да ћемо имати госте за Нову годину. Чекамо њихов  финални одговор за десетак дана. Тренутно, хотел  функционише у мањем обиму, али радићемо читаве године без затварања. Интересовање за организоване групе, агенцијске госте,   спортисте је доста лошије у односу на године прије короне. Постоји мање интересовање за фудбалске групе. Ситуација са короном забрињава,јер је у окружењу и код нас алармантна  и бојимо се да ће то дати негативан ефекат на читаву сезону. Кафе Јадран који је у саставу групације Lighthouse of Montenegro, неће радити, док Градска кафана ради и размишљамо о  организовању дочека Нове године. Aко  потврди  агенција из Бугарске, капацитет ће бити попуњен, a какав њихов буде одговор зависиће и дочек Нове године у Градској кафани, казао је Мићуновић.

Хотел Каза дел Маре ( Boutique Hotel & Spa Casa del Mare – Mediterraneo) у Каменарима отворен је цијеле године, потврдила је власница Милена Милић:

–  Хотел нуди и садржаје погодне и у овом вансезонском периоду. У протеклом периоду радили смо на промотивним пакетима. Сматрамо да је Бока интереснтна за обићи током цијеле године. Имамо активни пакет „Чари Боке“, који промовише локални дух и локалну кухињу, укусе и традицију. Креиран је за локално становништво и госте из региона и биће активан до краја марта. Имамо и пакете, који промовишу здрав живот и релакс моменте, који су нам свима потребни. У питању је Јога пакет, са јога инструктирима из Београда, а креиран је за локално становништво и регионалне госте. Сада тренутно радимо на пекетима за новогодишње празнике,који  још нису крајње формирани. Чекамо какве ће бити  епидемиолошке мјере и шта ће нам бити дозвољено , тако да у складу са њима дефинишемо пакете за крајње кориснике. Имамо одређених корисника пакета, углавном, су гости из Србије, Босне и Херцеговине, Албаније и Хрватске и наравно,  из наше земље. Надамо се да ће нам и  комплетна ситуација дозволити да будемо отворени и да ћемо моћи понудити садржаје гостима, навела је Милић.  

Хотел Олимпија плус, као и сваку предсезону и сезону, се спрема да удовољи гостима, каже менаџер хотела Тихомир Марић.

– Највећи проблем је што не знамо како и на који начин се припремати за сезону, јер се усложњава епидемилошка ситуација из дана у дан. Не можемо ни да претпоставимо, шта ће се десити. Понуда  хотела зависи од тога. Најважније је да испоштујемо све мјере, које су прописане и којих се морамо да придржавамо,  како хотел тако и угоститељски објекат. Морамо да причекамо, који ће бити услови да се на безбиједан начин направи зимска понуда, односно, новогодишњи пакет. Хотел је отворен цијеле године, мало је тренутно гостију. Херцег Нови мора да има хотеле, који раде током зимског периода и ми спадамо у ту категорију, а понекад је потребно да се жртвујемо, како би, без обзира на доба године, понудили госту хотелски смјештај. Покушавамо да промовишемо туризам, гдје би гости могли да користе садржаје залеђа Херцег Новог, као што је Авантуристички парк и планински дио. Претежно су гости из региона и традиционално који долазе  из Њемачке, Аустрије, Пољске и желе да проведу  зимски одмор и новогодишње празнике код нас и они су ту ограничени, јер морамо да чекамо, како ће се развијати епидемиолошка ситуација код нас и у свијету. Најважније је  сачувати здравље, сматра Марић.

 Хотел Плеј  (Play ) из Игала, такође, ради током цијеле године уз отежане услове због  актуелне корона кризе. И поред тога планирају зимске аранжмане и новогодишње пакете,  информише  главна менаџерка хотела Јована Черовић:

– Направили смо и новогодишњи пакет. Могуће је код нас да изаберу једно ноћење уз свечану вечеру  или три ноћења ,са свечаном вечером. Такође је могуће одабрати  само свечану вечеру, која ће коштати 30 еура. Са нашим сарадницима смо на вези и наш пакет је представљен, тако да смо у процедури  договора. За сада је  неизвјесно, какав ће вити одзив. Имаћемо гостовање „Трио бис“ локалног бенда. Имамо добре прогнозе за Нову годину, једино да нас не затворе све, због ситуације са короном.  Из региона имамо доста добар одговор, мада још нема аванса, али се надамо да ће ускоро доћи и до тога, очекује Павловић.   

Из градске Туристичке организације  су потврдили за РТ ХН, да ће током зимског периода радити и хотели АЦД, Палмон беј (Palmon bay), Ван енд Онли (One &Only), Азуро , Кукољац , Нови. Лазуре ће радити до 2. јануара, па поново отварају врата, почетком фебруара 2022. године. Раде и мали хотели Елена, Павловић и Катуњанин.

Институт Др Симо Милошевић у Игалу, ускоро затвара врата, па ће их поново отворити 1. фебруара 2022. године.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here