ХОЛАНЂАНИ ЗАДОВОЉНИ ТРЕТМАНИМА  У ИНСТИТУТУ ИГАЛО

У Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију  “Др  Симо Милошевић“  у Игалу  прва група пацијената из Холандије налази се од јуче на рехабитацији. У разговору за РТХН истичу да су задовољни третманима и пријемом у Институту. То је оно на што се у другој фази Института чекало двије године.

Неколико њих од 35  пацијената из Холандије ,са којима смо разговарали су више него задовољни услугама, али и повратком у ову здравствену установу:

Пацијент Тони Монкол из градића у близини Утрехта, је казао да им је Институт недостајало пуно.

-У Институту сам био 12 пута. Покушали смо да нађемо замјену за овакве терапије у Холандији или негдје друго,али нема нигдје оваквог третмана, ни у Холандији ни Њемачкој. Пандемија је онемогућила наше доласке. Нисмо могли да пређемо њемачку границу. Заиста је одлично што смо се сада вратили, оцјењује Тони.  

Пацијенткиња из холандског града Утрехта не крије одушевљење:

 – Осјећам се као да сам се вратила кући, зато што познајем много људи овдје. То је супер!  

И наша друга саговорница, такође, дијели своје утиске:

– Овдје сам четврти пут. Свидјело ми се раније, па сам се вратила, особље је дивно, све је у реду. Свиђа ми се соба  и хвала вам на данашњем сунцу. Можете сједати на балкону, уживати у свјежем ваздуху, мору, планинама. Ми немамо планине у Холандији, казала је она.

Менаџмент, медицинско и друго особље Института са радошћу су дочекали долазак страних пацијената након двогодишње паузе, због пандемије.

Директор  маркетинга у Институту Игало Никола Мрачевић  каже да ће према најавама нове групе туриста долазити сваке недјеље.Стижу Норвежани, Данци, Швеђани… Због холандског програма, један дио гостију пресељен је и у прву фазу.

–  Са радошћу смо дочекали овај тренутак након двије године. Након Холанђана, долазак 108 пацијената из Норвешке, традиционално стратешког партнера број један нашег Института, најављен је за 12. април. У питању је седам група од 108 пацијената до 25. октобра, сви са боравком по 28 дана. Државни програм Краљевине Норвешке је успостављен 1976. године, подсјетио је Мрачевић.  

Боравак и доласци традиционалних пацијената из иностранства показатељ је да ће у овој установи спремно дочекати и предстојећу туристичку сезону.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here